din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2922 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Satistica infractiunilor 2008. Primele 5 luni

Satistica infractiunilor 2008. Primele 5 luni

  Publicat: 03 Jul 2008       2588 citiri       Sursa: SERVICIUL INFORMARE SI RELATII PUBLICE  


La cinci luni de la inceputul anului in curs, statisticile Politiei Romane arata ca infractiunile contra persoanei insumeaza 14,9% din totalul infractiunilor constatate, cu 3,4% mai putin fata de perioada similara a anului trecut.

Institutie specializata a statului din structura M.A.I., a carei organizare si functionare este reglementata prin lege organica.
Viciu de consimtamant. Este amenintarea unei persoane cu un rau care sa-I produca o temere ce o determina sa consimta la incheierea unui act juridic civil, pe care altfel nu l-ar fi incheiat.
Suprafata de teren extinsa de o parte si de alta a proiectiei in plan orizontal a conductelor
Scrisoare ce urmeaza unei oferte lansate de furnizor prin care clientul solicita livrarea de produse sau executarea de servicii,
Conturi constituite din bilant, contul de pierdere si profit si anexa (care sunt anexate raportului de gestiune ale unei societati pe actiuni).
Din acestea, 3,2% reprezinta vatamari corporale grave, omoruri si tentative de omor, inscriindu-se in categoria criminalitatii grave ce inregistreaza, de asemenea, o scadere fata de primele cinci luni ale lui 2007.

In urma analizelor si a multiplelor studii de caz efectuate, au fost identificati, ca principali factori cauzatori, nivelul scazut de educatie al autorilor, stilul de viata neproductiv si consumul de alcool. Astfel, in peste 500 de cazuri, infractorii nu aveau studii sau au urmat doar scoala generala, lipsa scolarizarii, frecventarea sporadica a cursurilor sau abandonul scolar nepermitand dezvoltarea abilitatilor de relationare prosociala. in acelasi timp, in peste 400 de cazuri, autorii sunt persoane fara ocupatie.

Chestor de politie dr. Gheorghe POPA, Inspectorul General al Politiei Romane: "Violenta de mare intensitate, omorurile, vatamarile corporale, nu apar brusc in conduita unei persoane, ci sunt rezultatul acumularilor a numeroase acte marunte de agresiune. Deseori, in trecutul persoanei violente, arestate pentru comiterea de infractiuni grave, se regasesc si alte comportamente delictuale, modul de viata al acesteia fiind unul neproductiv si tipul de gandire deficitar. Dat fiind nivelul scazut de instruire in mediul rural, conceptia asupra rolului membrilor familiei si, nu in ultimul rand, abandonul copiilor de catre parintii plecati la munca in strainatate, peste 50% din cazurile de violenta grava se petrec in aceasta zona ."

Astfel, in primele cinci luni ale anului 2008, sunt cu 25,5% mai putine tentative de omor, cu 25% mai putine pruncucideri, cu 16,1% mai putine vatamari corporale grave si cu 29,2% mai putine loviri cauzatoare de moarte, dar si cu 6,9% mai multe omoruri si cu 21,3% violuri urmate de moartea victimei fata de perioada similara a anului 2007. in ceea ce priveste omorurile si violurile urmate de moartea victimei, peste 60%, respectiv 50% din acestea, au avut loc in mediul rural.

"Pentru a preveni si combate in mod eficient acest tip de violenta, este nevoie, in mod obligatoriu, de implicarea reala, imediata si sustinuta a tuturor factorilor responsabili de dezvoltarea armonioasa a individului, a reprezentantilor sistemului de educatie si a agentiilor de protectie a copilului si familiei.", a mai afirmat Inspectorul General al Politiei Romane.

In acelasi timp, pentru aceasta prima perioada a anului 2008, nu au fost inregistrate omoruri la comanda sau omoruri in vederea reglarii de conturi .


Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Telemunca, noul regim de munca in era digitala
Sursa: MCP avocati

Suspendarea contractului de munca pe durata suspendarii permisului auto al salariatului
Sursa: MCP avocati

Contractul de munca pe perioada determinata. Mod de flexibilizare a relatiilor de munca
Sursa: MCP avocati



Jurisprudenţă

In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Legislaţie

OUG 62/2024, privind unele masuri pentru solutionarea proceselor privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, precum si a proceselor p
Ordonanta de urgenta nr. 62/2024 privind unele masuri pentru solutionarea proceselor privind salariz ...

Legea nr. 183/2024 privind statutul personalului de cercetare, dezvoltare si inovare
Legea nr. 183/2024 privind statutul personalului de cercetare, dezvoltare si inovare Publicata in ...

OUG 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor termene, precum si unele masuri bugetare
Ordonanta de urgenta 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor ...