din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2773 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Vechea locuinta poate fi data la schimb cu una noua

Vechea locuinta poate fi data la schimb cu una noua

  Publicat: 21 Jan 2008       3045 citiri       Sursa: Gandul.info  


Definirea pietei relevante este un instrument in vederea identificarii si a definirii perimetrului in interiorul caruia se desfasoara concurenta dintre firme.
Din ce in ce mai multe proiecte rezidentiale isi fac aparitia pe piata . Si odata cu ele apar ofertele dezvoltatorilor.

1. Din punct de vedere economic, o cantitate dorita dintr-un anumit bun economic, care poate fi cumparata, intr-o perioada determinata, la anumite niveluri ale pretului.
Propunere ce o adreseaza un subiect de drept, persoana fizica sau juridica, unui alt subiect de drept, cu privire la incheierea unei conventii, in conditii determinate.
Totalitatea bunurilor mobile si imobile, precum si a altor valori cu care un asociat participa la constituirea sau majorarea capitalului social al unei societati comerciale.
Complex de actiuni desfasurate pentru cunoasterea cerintelor de produse si servicii ale coconsumatorilor,
Din punctul de vedere al resurselor umane, o persoana care conduce o institutie, o intreprindere, o publicatie etc. sau un sector al acestora; functie detinuta de aceasta persoana.
Modalitate de plata des utilizata in decontarea platilor interne si internationale, intrucat ofera suficiente garantii, atat vanzatorului cat si cumparatorului:
Instalatii sau infrastructura necesare pentru a ajunge la clienti si / sau pentru a permite concurentilor sa-si exercite activitatile.
Conform Legii locuintei 114/1996, o locuinta care, \"prin gradul de satisfacere a raportului dintre cerinta utilizatorului si caracteristicile locuintei, la un moment dat,
(Legea 10 din 2001). Este persoana fizica sau juridica cu experienta semnificativa in domeniu, competenta in evaluare pe piata proprietatilor imobiliare,
(BNR)Este banca centrala a statului roman si are drept obiectiv principal asigurarea stabilitatii monedei nationale, pentru a contribui la stabilitatea preturilor.
(Legea 10 din 2001). Este persoana fizica sau juridica cu experienta semnificativa in domeniu, competenta in evaluare pe piata proprietatilor imobiliare,
Este persoana fizica sau juridica titulara in exclusivitate sau in indiviziune a dreptului real asupra corpului de proprietate supus inscrierii.
Partea introductive a hotararii judecatoresti, care cuprinde: denumirea instantei; ziua, luna si anul sedintei de judecata, cu mentiunea daca aceasta a fost sau nu publica; numele si prenumele judecatorilor,
Diferenta dintre cursul valutar favorabil sau nefavorabil rezultat in urma actualizarii creantelor si a obligatiilor in devize la sfarsitul exercitiului.
Hotarare prin care instanta rezolva unele probleme ridicate in cursul judecatii,
Acord liber consimtit intre doua sau mai multe persoane fizice sau juridice, in scopul nasterii, modificarii sau stingerii unor raporturi juridice, rezultat al unor negocieri.
Institutii, piete si infrastructuri ce interactioneaza in mod complex
Munteanu Gheorghe - membru al Parlamentului Romaniei.
"Concurenta intre developeri este un lucru normal, care se intampla la orice ora, indiferent de raportul cerere - oferta. Spre exemplu, conteaza cine vinde primul, dinamica vanzarilor, toate acestea constituind un aport la imagine si la renumele companiei.

Metodele de atragere a clientului sunt diverse. De la marketing agresiv la discounturi in anumite perioade ale anului, facilitati privind modalitatile de plata, cum este si buy-back-ul imobiliar, proiecte calitative, oferte complexe," spune Sorin Lacusta, director proiecte rezidentiale din cadrul companiei imobiliare Regatta.

Practic, prin sistemul buy-back iti poti cumpara o locuinta noua, dand-o la schimb pe cea veche. Ce ramane de platit este diferenta de pret, ce poate fi achitata si prin credit . "Sistemul buy-back imobiliar reprezinta o noutate pentru piata imobiliara din Romania. Acesta incepe sa fie promovat de dezvoltatorii imobiliari care vin in intampinarea clientilor cu noi facilitati . Prin sistemul buy-back imobiliar, oamenii pot veni cu propriile apartamentele, pe care constructorul le cumpara, oferindu-le in schimb apartamente noi", spune Claudia Dascalescu, consultant senior in cadrul departamentului rezidential al companiei de consultanta imobiliara DTZ Echinox.

Multi interesati, zero cumparatori

Prima companie care a dat tonul acestui sistem pe piata romaneasca este Stein Construct, care a implementat aceasta metoda odata cu lansarea proiectului RubinStein. "Acesta este un mod de a-i ajuta pe clienti sa isi cumpere mai usor o locuinta . Evaluarea proprietatii se face de catre un evaluator propus de noi si recunoscut de Banca Nationala a Romaniei si de bancile comerciale. Clientul poate sa vina si el cu un alt evaluator. Locuinta fostului proprietar este apoi fie vanduta, fie inchiriata," afirma Anca Munteanu, directorul de vanzari al companiei.

Daca romanii au fost destul de interesati de aceasta idee, nu la fel de mult au si pus-o in practica. Mediatizat de la lansare, sistemul de buy-back adus pe piata de companie nu a atras pana acum nici un doritor de a da la schimb apartamentul vechi pe unul nou si a plati diferenta . "Suntem pe ultima suta de metri cu finalizarea contractelor de vanzare pentru proiectul RubinStein si nu am avut nici o incheiere de contract pe baza acestui sistem . Romanii sunt interesati, dar apeleaza la alte metode de finantare, cum este creditul," spune Anca Munteanu .


Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Telemunca, noul regim de munca in era digitala
Sursa: MCP avocati

Suspendarea contractului de munca pe durata suspendarii permisului auto al salariatului
Sursa: MCP avocati

Contractul de munca pe perioada determinata. Mod de flexibilizare a relatiilor de munca
Sursa: MCP avocati



Jurisprudenţă

In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Legislaţie

OUG 62/2024, privind unele masuri pentru solutionarea proceselor privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, precum si a proceselor p
Ordonanta de urgenta nr. 62/2024 privind unele masuri pentru solutionarea proceselor privind salariz ...

Legea nr. 183/2024 privind statutul personalului de cercetare, dezvoltare si inovare
Legea nr. 183/2024 privind statutul personalului de cercetare, dezvoltare si inovare Publicata in ...

OUG 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor termene, precum si unele masuri bugetare
Ordonanta de urgenta 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor ...