In decembrie, la Copenhaga va avea loc o conferinta de doua saptamani, in cadrul careia liderii lumii vor incerca sa gaseasca o solutie globala la schimbarile climatice. Uniunea Europeana a adoptat de curand mai multe legi in domeniul energiei si al combaterii incalzirii globale, iar acum se concentreaza pe negocierea unui acord international durabil. In momentul de fata, deputatii europeni se reunesc cu reprezentanti ai congresului de la Washington.
Maine si poimaine, liderii europeni vor decide in cadrul Consiliului European pozitia UE si contributiile statelor membre la finantarea luptei impotriva schimbarilor climatice. Deputatii europeni de la comisia pentru mediu doresc ca in cadrul conferintei de la Copenhaga sa se ia decizii privind reducerea emisiilor atat in tarile dezvoltate cat si in cele in curs de dezvoltare si sanctionarea celor care nu respecta regulile in domeniu . Parlamentul European va trimite in decembrie la Copenhaga o delegatie de 15 eurodeputati, cu statut de observatori .
Si celelalte tari se pregatesc
Deputatii europeni au salutat decizia Japoniei de a reduce emisiile cu 25% pana in 2020, cer presedintelui american Obama sa-si respecte promisiunile electorale in domeniul combaterii incalzirii globale si asteapta angajamente explicite din partea Chinei, Indiei si Braziliei.
Saptamana aceasta, deputatii europeni de la comisiile pentru mediu si industrie se intalnesc cu reprezentanti ai congresului american si organizatii neguvernamentale pentru a discuta despre masurile necesare combaterii schimbarilor climatice.
Obiective ambitioase la comisia parlamentara pentru mediu
Comisia pentru mediu de la Parlamentul European a adoptat saptamana trecuta o propunere de rezolutie cerand UE sa dezvolte o politica externa privind schimbarile climatice. Textul cere tarilor dezvoltate sa reduca emisiile cu 25-40% pana in 2020 - prin comparatie cu 1990. Pentru tarile in curs de dezvoltare, cererile de reducere a emisiilor sunt mai reduse: 15-30%.
Comisia pentru mediu mai doreste ca in acordul global sa fie incluse aviatia internationala si transportul naval. Propunerea de rezolutie va fi abordata de deputatii europeni in plen in noiembrie.
Finantare si sanctiuni
Eurodeputati au mai spus ca este necesara finantarea suficienta si durabila a combaterii schimbarilor climatice in tarile sarace, cerand UE sa contribuie la aceasta cu cel putin 30 de miliarde de euro pe an din 2020. In plus, comisia a mai cerut avertizarea timpurie si penalizarea celor care nu respecta obiectivele de reducere a emisiilor.
Lumea are nevoie de un pact global impotriva schimbarilor climatice, bazat pe solidaritate, a spus saptamana trecuta in plen, in cadrul dezbaterii privind schimbarea climatica in tarile in curs de dezvoltare, presedintele comisiei parlamentare pentru mediu, Jo Leinen (Grupul Aliantei Progresiste a Socialistilor si Democratilor din Parlamentul European, Germania).
Dumnealui mai considera ca Europa trebuie sa mearga la Copenhaga cu o pozitie unica privind modul in care ar trebui sa fie impartita responsabilitatea limitarii emisiilor si finantarea combaterii schimbarilor climatice in tarile in curs de dezvoltare .
Acordarea despagubirilor pe durata suspendarii contractului individual de munca Sursa: MCP avocati
Poate un cetatean Non-UE, care lucreaza in Romania, sa fie detasat intr-un alt stat UE? Sursa: EuroAvocatura.ro
Somatia europeana de plata. Modalitate de recuperare a creantelor transfrontaliere Sursa: av. Andreea Deaconu
In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat? Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti
Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti
Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate? Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti
OUG 62/2024, privind unele masuri pentru solutionarea proceselor privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, precum si a proceselor p Ordonanta de urgenta nr. 62/2024 privind unele masuri pentru solutionarea proceselor privind salariz ...
Legea nr. 183/2024 privind statutul personalului de cercetare, dezvoltare si inovare Legea nr. 183/2024 privind statutul personalului de cercetare, dezvoltare si inovare Publicata in ...
OUG 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor termene, precum si unele masuri bugetare Ordonanta de urgenta 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor ...