din anul 2007, atuul tau de DREPT!
1313 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Romania a devenit membru cu drepturi depline in cadrul Confederatiei Fiscale Europene

Romania a devenit membru cu drepturi depline in cadrul Confederatiei Fiscale Europene

  Publicat: 28 Sep 2009       1129 citiri       Sursa: EuroAvocatura  


Romania, reprezentata de Camera Consultantilor Fiscali (CCF), a fost admisa ca membru cu drepturi depline in cadrul Confederatiei Fiscale Europene (CFE), a anuntat Camera Consultantilor Fiscali.

Actiune diplomatica prin care un stat accepta prevederile unui tratat international, obligandu-se sa le respecte
Potrivit Legii 213/1998 privind proprietatea publica si regimul juridic al acesteia, totalitatea bunurilor care formeaza obiectul dreptului de proprietate publica.
Europa "cu geometrie variabila" este termenul utilizat pentru a descrie o metoda de integrare diferentiata, care tine seama de diferentele ireconciliabile care exista in interiorul structurii de integrare, si care face posibila, prin urmare, o separare permanenta intre un grup de state membre si un numar de unitati de integrare mai putin dezvoltate.
Comisia Europeana este organul executiv al Uniunii Europene. Este o institutie independenta politic de guvernele statelor membre si reprezinta interesele Uniunii in ansamblu. In cadrul orientarilor politice generale stabilite de Consiliul European, pregateste si implementeaza deciziile Consiliului Uniunii Europene si ale Parlamentului European.


Accederea Romaniei a fost votata in unanimitate, in 26 septembrie 2009, la Paris, cu ocazia sarbatoririi a 50 de ani de la infiintarea Confederatiei Fiscale Europene. Camera Consultantilor Fiscali a demarat procesul de aderare in 2008, avand pana la acest moment statutul de membru observator.


Pe langa recunoasterea calitatii si profesionalismului activitatii desfasurate de Camera Consultantilor Fiscali, intrarea Romaniei in aceasta organizatie aduce totodata un avantaj concret pentru toti profesionistii din domeniu . Calitatea de membru deplin ofera acestora dreptul de a-si exercita profesia de consultant fiscal in oricare din tarile membre ale CFE.




Confederatia Fiscala Europeana a fost infiintata in 1959 si este formata din organismele profesionale de profil din 24 de state europene. Functiile de baza ale organizatiei sunt legate de apararea intereselor profesionale ale consultantilor fiscali si de asigurarea calitatii serviciilor oferite contribuabililor de catre consultantii fiscali. Nu in ultimul rand, CFE se concentreaza asupra schimbului de informatii cu privire la legislatiile fiscale nationale, contribuind in acelasi timp la coordonarea si imbunatatirea legislatiei fiscale in intreaga Europa . In acest sens trebuie mentionat faptul ca CFE are o stransa colaborare cu Comisia Europeana si cu celelalte institutii ale UE dar si cu Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE), opiniile si pozitiile adoptate de CFE cu privire la politicile fiscale din Europa fiind privite cu deosebita atentie si incredere, datorita obiectivitatii si experientei membrilor sai.



Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Telemunca, noul regim de munca in era digitala
Sursa: MCP avocati

Suspendarea contractului de munca pe durata suspendarii permisului auto al salariatului
Sursa: MCP avocati

Contractul de munca pe perioada determinata. Mod de flexibilizare a relatiilor de munca
Sursa: MCP avocati



Jurisprudenţă

In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Legislaţie

OUG 62/2024, privind unele masuri pentru solutionarea proceselor privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, precum si a proceselor p
Ordonanta de urgenta nr. 62/2024 privind unele masuri pentru solutionarea proceselor privind salariz ...

Legea nr. 183/2024 privind statutul personalului de cercetare, dezvoltare si inovare
Legea nr. 183/2024 privind statutul personalului de cercetare, dezvoltare si inovare Publicata in ...

OUG 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor termene, precum si unele masuri bugetare
Ordonanta de urgenta 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor ...