din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2645 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Firmele nu au nevoie de semnatura unui consultant

Firmele nu au nevoie de semnatura unui consultant

  Publicat: 10 Jan 2008       3288 citiri       Sursa: Cotidianul  


Conducerea Camerei Consultantilor Fiscali asigura firmele ca nu va fi nevoie de semnatura unui consultant pe declaratia anuala de profit.

Act procedural in care procurorul sau organul de urmarire penala consemneaza o dispozitie asupra unor acte sau masuri de urmarire penala.
Denumire a Camerei inferioare a Parlamentului in unele tari
Chitoiu Daniel - membru al Parlamentului Romaniei.
Organ de stat care exercita puterea executiva, constituit de puterea suprema de stat.
Alaturi de persoanele fizice, persoanele juridice apar in circuitul civil ca subiecte de drepturi si obligatii. In aceasta calitate, ele au aptitudinea generala si abstracta de a dobandi drepturi si de a-si asuma obligatii si, in virtutea acesteia, pot dobandi drepturi si isi pot asuma obligatii.
Act procedural in care procurorul sau organul de urmarire penala consemneaza o dispozitie asupra unor acte sau masuri de urmarire penala.
Popescu Adrian - membru al Parlamentului Romaniei.
Consimtamant la ceva, intelegere intre doua parti la incheierea unui act juridic.
Act procedural in care procurorul sau organul de urmarire penala consemneaza o dispozitie asupra unor acte sau masuri de urmarire penala.
Denumire a Camerei inferioare a Parlamentului in unele tari
Firmele nu vor fi obligate sa obtina semnatura unui consultant fiscal pe declaratia anuala de profit, Formularul 101, a declarat pentru Cotidianul Toni Teau, vicepresedinte al Camerei Consultantilor Fiscali.

"Societatile comerciale nu vor fi obligate sa obtina semnatura unui consultant fiscal pe declaratia anuala de profit, asa cum spune Ordonanta nr. 47 de anul trecut. In primul rind, aceasta prevedere a picat in Senat. Apoi, sint slabe sanse sa revina in Camera Deputatilor, pentru ca Ministerul Finantelor sustine in continuare eliminarea acestei obligatii", a explicat oficialul Camerei Consultantilor. Textul ordonantei are de trecut doar de Camera, care va lua decizia finala, programata pentru zilele urmatoare.

In ultimele zile ale anului trecut, seful Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) si al Camerei Consultantilor, Daniel Chitoiu, declara ca va merge personal in plenul Camerei Deputatilor sa sustina eliminarea obligativitatii semnaturii consultantului fiscal pe Formularul 101. "Asa cum am facut la Senat, voi merge si la Camera Deputatilor sa sustin eliminarea prevederii legate de consultantul fiscal. Este singura problema pe care am avut-o in 2007 si voi face tot ce-mi sta in putinta s-o elimin", a spus Chitoiu .

Modificarile aduse de Guvern in august 2007 Codului de procedura fiscala prevedeau ca declaratiile fiscale anuale ale contribuabililor persoane juridice ar fi trebuit sa fie certificate de catre un consultant fiscal, cu exceptia celor pentru care este obligatorie auditarea. Prevederea urma sa se aplice de anul acesta si viza Declaratia 101 privind impozitul pe profit.

Senatul a votat in toamna ordonanta de modificare a Codului de procedura fiscala cu eliminarea obligatiei de certificare a declaratiilor fiscale anuale ale firmelor de catre consultanti fiscali, la propunerea fostului ministru al Finantelor Ionut Popescu .

"In Senat a fost mai mult o discutie politica si am fost de acord sa se scoata aceasta prevedere pentru ca au invocat faptul ca certificarea presupune taxe mari si multe firme, mai ales cele mici, nu si le permit", declara atunci presedintele ANAF.

In traseul catre stadiul de lege, ordonanta a ajuns la Camera Deputatilor.


Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Somatia europeana de plata. Modalitate de recuperare a creantelor transfrontaliere
Sursa: av. Andreea Deaconu

Portal.Just.ro - Dreptul justitiabilului de a ii fi sterse datele cu caracter personal
Sursa: MCP avocati

Greva. Aspecte practice. Cauze si consecinte
Sursa: MCP avocati



Jurisprudenţă

In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Legislaţie

OUG 62/2024, privind unele masuri pentru solutionarea proceselor privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, precum si a proceselor p
Ordonanta de urgenta nr. 62/2024 privind unele masuri pentru solutionarea proceselor privind salariz ...

Legea nr. 183/2024 privind statutul personalului de cercetare, dezvoltare si inovare
Legea nr. 183/2024 privind statutul personalului de cercetare, dezvoltare si inovare Publicata in ...

OUG 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor termene, precum si unele masuri bugetare
Ordonanta de urgenta 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor ...