din anul 2007, atuul tau de DREPT!
1684 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Eficientizarea sistemului judiciar prin dezvoltarea institutiei managerului de instanta

Eficientizarea sistemului judiciar prin dezvoltarea institutiei managerului de instanta

  Publicat: 02 Mar 2009       1019 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


1. Cuvantare, discurs, expunere facuta in public referitor la o tema stiintifica, literara etc.
"La data de 26 februarie 2009, Ministerul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti, in parteneriat cu Republica Federala Germania, prin Fundatia Germana pentru Cooperare Juridica Internationala (IRZ), organizeaza conferinta de lansare oficiala a proiectului de infratire institutionala �Asistenta pentru eficientizarea sistemului judiciar prin dezvoltarea institutiei managerului de instanta�.

Organ de stat insarcinat cu solutionarea litigiilor dintre persoane fizice sau dintre acestea si persoanele juricide.
Organ de stat insarcinat cu solutionarea litigiilor dintre persoane fizice sau dintre acestea si persoanele juricide.
1. Cuvantare, discurs, expunere facuta in public referitor la o tema stiintifica, literara etc.
Austria, Belgia, Bulgaria, Cipru, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Portugalia, Republica Ceha, Romania, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria.
(UE). Fondata la 1 ianuarie 1993 prin aplicarea Tratatului de la Maastricht , Uniunea Europeana (UE) preia initiativa constructiei europene de la Comunitatea Economica Europeana (CEE).
Pornind de la progresele substantiale inregistrate in ultimii ani de Romania in domeniul reformei sistemului judiciar in vederea garantarii independentei justitiei si intaririi capacitatii institutionale, proiectul isi propune evaluarea posibilitatii dezvoltarii institutiei managerului de instanta la nivelul sistemului judiciar din Romania.

Astfel, proiectul, avand o durata de implementare de 12 luni, se axeaza in principal pe urmatoarele componente: evaluarea cadrului organizatoric-institutional al instantelor judecatoresti din Romania si formularea unor recomandari pentru eficientizarea metodologiei de lucru in vederea asigurarii unei practici unitare in acest domeniu; implementarea unui proiect pilot in cadrul a 6 instante, la diferite niveluri de jurisdictie, in cadrul caruia vor fi derulate activitati specifice managementului de instanta; pregatirea profesionala a persoanelor care vor desfasura activitati specifice managementului de instanta si facilitarea schimbului de bune practici intre specialistii romani si straini in domeniul administrarii instantelor judecatoresti..

La conferinta sunt asteptati sa participe ambasadorul Republicii Federale Germania la Bucuresti, reprezentanti ai Consiliului Superior al Magistraturii, Institutului National al Magistraturii, scolii Nationale de Grefieri, Ministerului Public, Baroului Bucuresti, ai comisiilor juridice din cadrul Parlamentului, ai Reprezentantei Comisiei Europene, ai instantelor judecatoresti de la toate nivelurile de jurisdictie, ai societatii civile, experti romani si straini implicati in implementarea proiectului, precum si reprezentanti ai mass media.

Conferinta de lansare a proiectului se va desfasura in Bucuresti, la sediul Institutului National al Magistraturii, situat in Bdul. Regina Elisabeta, nr. 53, Sala Amfiteatru, cu incepere de la ora 10.00.

Pentru informatii suplimentare, va rugam sa contactati Departamentul de Comunicare din cadrul Ministerului Justitiei si Libertatilor Cetatenesti, dna consilier Gabriela Neagu, tel. 037 204 1005, 0722 253 510, 0722 193 499, fax 037 204 12 26, e-mail [email protected].

Pentru eventuale informatii si sesizari referitoare la proiectele PHARE, contactati [email protected].

Uniunea Europeana reprezinta o entitate politica, sociala si economica compusa din 27 tari . Statele Membre au decis impreuna, pe parcursul unui proces de extindere ce a durat 50 de ani, sa construiasca o zona de stabilitate, democratie si dezvoltare durabila, mentinand diversitatea culturala, toleranta si libertatile individuale. Uniunea Europeana isi propune sa impartaseasca realizarile si valorile sale cu tarile finantate de Proiect si popoarele de dincolo de granitele ei."


Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Telemunca, noul regim de munca in era digitala
Sursa: MCP avocati

Suspendarea contractului de munca pe durata suspendarii permisului auto al salariatului
Sursa: MCP avocati

Contractul de munca pe perioada determinata. Mod de flexibilizare a relatiilor de munca
Sursa: MCP avocati



Jurisprudenţă

In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Legislaţie

OUG 62/2024, privind unele masuri pentru solutionarea proceselor privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, precum si a proceselor p
Ordonanta de urgenta nr. 62/2024 privind unele masuri pentru solutionarea proceselor privind salariz ...

Legea nr. 183/2024 privind statutul personalului de cercetare, dezvoltare si inovare
Legea nr. 183/2024 privind statutul personalului de cercetare, dezvoltare si inovare Publicata in ...

OUG 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor termene, precum si unele masuri bugetare
Ordonanta de urgenta 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor ...