din anul 2007, atuul tau de DREPT!
1878 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » UE: Uniunea Europeana vrea sa revizuiasca legislatia pentru impozitarea economiilor

UE: Uniunea Europeana vrea sa revizuiasca legislatia pentru impozitarea economiilor

  Publicat: 14 Nov 2008       1480 citiri       Sursa: NewsIn  


Autoritatile de reglementare ale Uniunii Europene (UE) au anuntat, joi, propuneri menite sa elimine si ultimele scapari ale legislatiei fiscale stricte a UE si sa stopeze evaziunile fiscale din cadrul investitiilor transfrontaliere.

Denumire data monedei unice europene.
Consimtamant la ceva, intelegere intre doua parti la incheierea unui act juridic.
In pofida crearii unei piete unice si a Uniunii economice si monetare, nu exista inca o politica comunitara adevarata cu privire la impozitare. Prevederi specifice sunt incluse in Articolele 90-93 ale Tratatului de constituire a Comunitatii Europene (fostele Articole 95-99), dar procedura de adoptare a deciziilor in ce priveste impozitarea impune votul in unanimitate in Consiliu. Pina acum, acest mecanism a functionat ca o frana in ce priveste adoptarea de reguli comune privind impozitarea directa si indirecta.
Kovacs Attila - membru al Parlamentului Romaniei.
Suma de bani din venitul unei persoane fizice sau juridice varsata la bugetul statului sau la bugetele locale in virtutea unei legi care prevede acest lucru.
Instrument care ofera clientilor protectie impotriva riscului.
Ideea e ca investitorii din state membre ale Uniunii Europene, precum Germania, sa fie impiedicati sa depuna milioane de euro in banci secrete din micutul principat Liechtenstein.

Tarile din afara Uniunii Europene, ca Liechtenstein si Elvetia, au fost de acord sa respecte reglementarile de impozitare a economiilor, care au fost introduse in 2005 in UE. Legislatia acopera, insa, doar problema dobanzii la conturile bancare detinute in afara statului de origine.

Comisarul european pentru fiscalitate Laszlo Kovacs a spus ca scopul actualei directive pentru impozitarea economiilor trebuie extins, astfel incat sa ajute Europa in eforturile sale de a combate evaziunea fiscala.

"In prezent, este destul de usor pentru cetatenii europeni sa evite respectarea prevederilor directivei, asa ca este in avantajul tuturor partilor sa extindem aceste masuri", a spus Laszlo Kovacs .

Printre modalitatile de evitare a respectarii legii se numara folosirea de trusturi sau de fundatii in tari in care nu exista impozit pe venit, a spus comisarul european, sau rearanjarea portofoliilor financiare, astfel incat castigul din dobanzi ramane in afara definitiei oficiale a Uniunii Europene de plata a dobanzii.

Reglementarile in vigoare prevad ca bancile si alte institutii fie sa raporteze la autoritati castigul din dobanzi pe care il platesc unor rezidenti din alte tari ale UE, fie sa deduca o taxa din castigul din dobanzi primit.

Noile propuneri cer agentilor de plata sa aplice reglementarile platii dobanzilor structurilor din afara Uniunii Europene si extind regulile de plata a dobanzii asupra unor anumite trusturi si fundatii. Proiectul prevede, totodata, extinderea reglementarilor, astfel incat sa acopere si contracte de asigurare de viata.


Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Telemunca, noul regim de munca in era digitala
Sursa: MCP avocati

Suspendarea contractului de munca pe durata suspendarii permisului auto al salariatului
Sursa: MCP avocati

Contractul de munca pe perioada determinata. Mod de flexibilizare a relatiilor de munca
Sursa: MCP avocati



Jurisprudenţă

In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Legislaţie

OUG 62/2024, privind unele masuri pentru solutionarea proceselor privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, precum si a proceselor p
Ordonanta de urgenta nr. 62/2024 privind unele masuri pentru solutionarea proceselor privind salariz ...

Legea nr. 183/2024 privind statutul personalului de cercetare, dezvoltare si inovare
Legea nr. 183/2024 privind statutul personalului de cercetare, dezvoltare si inovare Publicata in ...

OUG 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor termene, precum si unele masuri bugetare
Ordonanta de urgenta 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor ...