din anul 2007, atuul tau de DREPT!
3035 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » TVA la servicii electronice va fi modificata in UE din 2015

TVA la servicii electronice va fi modificata in UE din 2015

  Publicat: 06 Dec 2007       2362 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Consimtamant la ceva, intelegere intre doua parti la incheierea unui act juridic.
Expresia Bruxelles I se utilizeaza adesea pentru a se face referire la Regulamentul (CE) nr. 44/2001 al Consiliului din 22 decembrie 2000 privind competenta judiciara, recunoasterea si executarea hotararilor in materie civila si comerciala.
Statele Uniunii Europene au ajuns, marti, la un acord in privinta reformei taxelor, in cadrul reuniunii ministrilor de finante de la Bruxelles .

(TVA). Forma sub care exista in prezent taxa generala de consumatie este taxa pe valoarea adaugata (TVA).
Ca si componenta a structurii organizatorice, totalitate a posturilor care au aceleasi caracteristici principale referitoare la obiective, sarcini, autoritate si responsabilitate.
Denumire data monedei unice europene.
Partea introductive a hotararii judecatoresti, care cuprinde: denumirea instantei; ziua, luna si anul sedintei de judecata, cu mentiunea daca aceasta a fost sau nu publica; numele si prenumele judecatorilor,
Comisia Europeana este organul executiv al Uniunii Europene. Este o institutie independenta politic de guvernele statelor membre si reprezinta interesele Uniunii in ansamblu. In cadrul orientarilor politice generale stabilite de Consiliul European, pregateste si implementeaza deciziile Consiliului Uniunii Europene si ale Parlamentului European.
Incepand cu 2015, taxa pe valoarea adaugata din vanzarile de servicii electronice va fi perceputa in functie de nivelul practicat in spatiul in care este situat consumatorul.

Luxembourg, care gazduieste companii precum Amazon.com, Skype si PayPal, a ridicat intr-un final veto-ul impus schimbarii. Reforma urmareste cresterea semnificativa a serviciilor online, un sector care nu exista in momentul in care UE a introdus reglementarile cu privire la TVA.

Luxembourg percepe un TVA de 15%, minimul permis de legislatia Uniunii Europene, in timp ce majoritatea statelor europene percepe taxe mai mari. Luxembourg a precizat ca prin introducerea reformei ar pierde echivalentul a 1% din activitatea economica sau 220 milioane euro pe an. Aceasta modificare ar afecta toate afacerile care furnizeaza servicii de telecomunicatii, radio si televiziune si alte servicii electronice catre consumatori.

In schimbul renuntarii la dreptul de veto, schimbarea va fi pusa in practica abia in 2015, cu cinci ani mai tarziu decat termenul initial propus de Comisia Europeana . Pentru aplicarea acestei masuri, era necesara unanimitatea tuturor celor 27 de state membre UE. Oficialii UE au explicat ca, in urma acordului, o tara care furnizeaza servicii electronice va putea pastra, din 2015, 30% din veniturile provenite din TVA, in timp ce restul va ajunge in statul unde se afla consumatorul. Acest procent va ajunge la zero pana la sfarsitul lui 2018.


Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Telemunca, noul regim de munca in era digitala
Sursa: MCP avocati

Suspendarea contractului de munca pe durata suspendarii permisului auto al salariatului
Sursa: MCP avocati

Contractul de munca pe perioada determinata. Mod de flexibilizare a relatiilor de munca
Sursa: MCP avocati



Jurisprudenţă

In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Legislaţie

OUG 62/2024, privind unele masuri pentru solutionarea proceselor privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, precum si a proceselor p
Ordonanta de urgenta nr. 62/2024 privind unele masuri pentru solutionarea proceselor privind salariz ...

Legea nr. 183/2024 privind statutul personalului de cercetare, dezvoltare si inovare
Legea nr. 183/2024 privind statutul personalului de cercetare, dezvoltare si inovare Publicata in ...

OUG 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor termene, precum si unele masuri bugetare
Ordonanta de urgenta 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor ...