din anul 2007, atuul tau de DREPT!
3035 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Impozitul pe cladiri si terenuri, majorat substantial din 2011

Impozitul pe cladiri si terenuri, majorat substantial din 2011

  Publicat: 23 Oct 2008       5071 citiri       Sursa: Ziare.com  


(comunitate de bunuri) Regim stabilit de lege sau prin invoiala partilor cu privire la bunurile lor.
Impozitul pe cladiri si pe teren ar putea fi calculat, din 2011, in raport cu valoarea de piata a imobilelor, stabilita pe baza cererii si ofertei, ceea ce va determina majorari substantiale corespunzatoare ale sumelor platite anual de catre proprietari pentru aceste bunuri .

Relatie sociala care ia nastere in legatura cu insusirea de catre oameni a buburilor materiale, in primul rand a mijloacelor de productie.
Principiu moral si juridic de importanta fundamentala, care impune egalitatea in drepturi si indatoriri a membrilor unei colectivitati umane,
In pofida crearii unei piete unice si a Uniunii economice si monetare, nu exista inca o politica comunitara adevarata cu privire la impozitare. Prevederi specifice sunt incluse in Articolele 90-93 ale Tratatului de constituire a Comunitatii Europene (fostele Articole 95-99), dar procedura de adoptare a deciziilor in ce priveste impozitarea impune votul in unanimitate in Consiliu. Pina acum, acest mecanism a functionat ca o frana in ce priveste adoptarea de reguli comune privind impozitarea directa si indirecta.
Ca si componenta a structurii organizatorice, totalitate a posturilor care au aceleasi caracteristici principale referitoare la obiective, sarcini, autoritate si responsabilitate.
Document care cuprinde enumerarea si descrierea existentei cantitative si valorice a mijloacelor pe care le poseda, le are in gestiune, in folosinta ori in raspundere al un moment dat, o persoana fizica sau juridica.
Act adoptat de organele de stat,
inseamna o persoana fizica sau juridica, autoritate publica, agentie sau organism altul decat persoana vizata, operatorul,
"Valorile impozabile au fost actualizate extrem de rar si sunt cu mult in urma preturilor reale, fiind de 1,5-3 ori mai mici decat valoarea de piata, astfel ca suma colectata in acest moment din impozite este mult mai mica decat suma care ar rezulta in urma impozitarii la adevarata valoare de piata", a spus analistul imobiliar Radu Zilisteanu citat de
Gardianul.

Noul sistem de calcul ar putea fi introdus in ideea unei cresteri a autonomiei locale in ce priveste administrarea impozitelor legate de proprietate si "unei schimbari profunde a modului de abordare a principiilor de echitate ce guverneaza asezarea sarcinilor fiscale pe proprietate". "Pentru atingerea acestor deziderate se propune realizarea de masuri pentru impozitarea la valoarea de piata a proprietatilor imobiliare", au aratat sursele.

"Principiul stabilirii impozitului pe cladiri si terenuri pe baza valorii imobilelor ar putea fi reglementat prin modificarea Codului Fiscal", au declarat surse guvernamentale, citate de Mediafax.

Conform Codului Fiscal, impozitul pe cladiri este calculat in cazul persoanelor fizice prin aplicarea unei cote de 0,1% la valoarea impozabila a imobilului, determinata in functie de suprafata locuintei, rangul localitatii, zona in care este amplasata cladirea si vechimea imobilului.

In cazul persoanelor juridice, impozitul pe cladiri este calculat prin aplicarea unei cote de impozitare asupra valorii de inventar a cladirii, cota stabilita prin hotarare a consiliului local si care poate fi cuprinsa intre 0,25% si 1,50% inclusiv. Analistul imobiliar Radu Zilisteanu a spus ca noul sistem de calcul al impozitelor pe cladiri si terenuri va determina majorari substantiale ale sumelor platite, la un nivel final calculat pentru fiecare caz in parte .


Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Telemunca, noul regim de munca in era digitala
Sursa: MCP avocati

Suspendarea contractului de munca pe durata suspendarii permisului auto al salariatului
Sursa: MCP avocati

Contractul de munca pe perioada determinata. Mod de flexibilizare a relatiilor de munca
Sursa: MCP avocati



Jurisprudenţă

In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Legislaţie

OUG 62/2024, privind unele masuri pentru solutionarea proceselor privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, precum si a proceselor p
Ordonanta de urgenta nr. 62/2024 privind unele masuri pentru solutionarea proceselor privind salariz ...

Legea nr. 183/2024 privind statutul personalului de cercetare, dezvoltare si inovare
Legea nr. 183/2024 privind statutul personalului de cercetare, dezvoltare si inovare Publicata in ...

OUG 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor termene, precum si unele masuri bugetare
Ordonanta de urgenta 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor ...