din anul 2007, atuul tau de DREPT!
4302 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Isarescu: Romania isi mentine obiectivul privind adoptarea euro in 2014

Isarescu: Romania isi mentine obiectivul privind adoptarea euro in 2014

  Publicat: 09 Sep 2008       1252 citiri       Sursa: NewsIn  


Denumire data monedei unice europene.
Socoteala scrisa sub forma de balanta cu doua parti (debit si credit) care reflecta valoric si uneori in unitati naturale, in ordine cronologica si sistematica,
Mugur Isarescu s-a nascut la 1 august 1949, la Dragasani, judetul Valcea. Este licentiat al Academiei de Studii Economice Bucuresti (1971), specialist in domeniul relatiilor economice internationale;
Romania isi mentine in continuare proiectul de a adopta euro in 2014, cu conditia de a reduce inflatia si deficitul de cont curent, a declarat pentru AFP, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu.

Denumire data monedei unice europene.
Socoteala scrisa sub forma de balanta cu doua parti (debit si credit) care reflecta valoric si uneori in unitati naturale, in ordine cronologica si sistematica,
Dezechilibru de ansamblu al economiei care consta in aparitia sau cresterea discrepantei dintre masa monetara si oferta de bunuri fata de situatia existenta anterior.
Consum de resurse (mijloace de productie, forta de munca, mijloace banesti) pentru satisfacerea unor necesitati de productie sau individuale.
Indicatori utilizati in contabilitatea unei firme, care prezinta situatia acesteia.
1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
"Adoptarea euro in 2014 este posibila in continuare, ceea ce este important este sa progresam pe calea temperarii inflatiei, in paralel cu o diminuare a deficitului de cont curent", a declarat Isarescu.

Ca sa intre in zona euro, o tara trebuie sa respecte cinci criterii de guvernare, dintre care cele mai importante se refera la o inflatie controlata si o disciplina stricta in materie de cheltuieli publice.

Potrivit declaratiilor sefului BNR, dupa ce si-a revizuit in sus in august previziunile sale pentru inflatie, de la 6% la 6,6%, BNR ar putea in curand sa isi revizuiasca in scadere estimarile sale pentru acest indicator . Inflatia s-a accelerat in iulie pana la un nivel anual de 9,04%, comparativ cu aceeasi luna de anul trecut.

"La finalul anului, am putea avea surpriza placuta de a asista la o temperare a inflatiei inspre 6%", a estimat guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei.

Temperarea asteptata a inflatiei, "dupa 12 luni de efort", va fi una dintre vestile bune pentru economia Romaniei, cu atat mai mult cu cat acest lucru s-a intamplat pe un fond de crestere puternica, de 8,8% in primul semestru, a subliniat Isarescu.

Seful BNR a atras, totodata, atentia cu privire la riscul unei "exuberante legate de consum" si a cerut politici economice care sa puna accentul pe diminuarea deficitelor si a inflatiei si nu pe crestere.

Isarescu a evocat, totodata, riscurile legate de cheltuielile electorale, mai ales din cauza celor legislative din 30 noiembrie, in conditiile in care "orice guvern" ar fi tentat sa isi dezlege punga ca sa contribuie la satisfacerea revendicarilor sociale.


Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Acordarea despagubirilor pe durata suspendarii contractului individual de munca
Sursa: MCP avocati

Poate un cetatean Non-UE, care lucreaza in Romania, sa fie detasat intr-un alt stat UE?
Sursa: EuroAvocatura.ro

Somatia europeana de plata. Modalitate de recuperare a creantelor transfrontaliere
Sursa: av. Andreea Deaconu



Jurisprudenţă

In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Legislaţie

OUG 62/2024, privind unele masuri pentru solutionarea proceselor privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, precum si a proceselor p
Ordonanta de urgenta nr. 62/2024 privind unele masuri pentru solutionarea proceselor privind salariz ...

Legea nr. 183/2024 privind statutul personalului de cercetare, dezvoltare si inovare
Legea nr. 183/2024 privind statutul personalului de cercetare, dezvoltare si inovare Publicata in ...

OUG 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor termene, precum si unele masuri bugetare
Ordonanta de urgenta 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor ...