din anul 2007, atuul tau de DREPT!
1782 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Expertii contabili trebuie sa sustina examen pentru dobandirea calitatii de consultant fiscal

Expertii contabili trebuie sa sustina examen pentru dobandirea calitatii de consultant fiscal

  Publicat: 02 Nov 2009       2661 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Camera Consultantilor Fiscali (CCF) precizeaza, intr-un comunicat transmis vineri, ca expertii contabili sunt in continuare obligati sa sustina examenul pentru obtinerea calitatii de consultant fiscal.

Cale de atac; actiune introdusa la instanta judecatoreasca superioara celei care a pronuntat o hotarare in prima instanta, prin care se solicita anularea hotararii judecatoresti si judecarea in fond a cauzei; cerere de apel
Una din hotararile judecatoresti, prevazuta in cap. I, t, II, C. proc. pen. partea speciala.
Organ de stat insarcinat cu solutionarea litigiilor dintre persoane fizice sau dintre acestea si persoanele juricide.
Una din hotararile judecatoresti, prevazuta in cap. I, t, II, C. proc. pen. partea speciala.
Competenta profesionala reprezinta capacitatea de a realiza activitatile cerute la locul de munca la nivelul calitativ specificat in standardul ocupational.

In ultima perioada, in presa, au aparut o serie de articole rezultate in urma interviurilor cu diverse persoane, membri in structurile de conducere ale CECCAR, prin care s-a lansat in mod eronat ideea ca expertii contabili nu mai sunt obligati sa sustina examenul pentru dobandirea calitatii de consultant fiscal. Camera Consultantilor Fiscali (CCF) doreste sa faca o serie de precizari pentru a informa in mod corect, atat opinia publica cat si pe membrii CECCAR, cu privire la aceasta problema.


In prezent, in discutiile cu reprezentantii mass-media, dar si cu proprii membri, reprezentantii CECCAR fac publica decizia Curtii de Apel Bucuresti prin care se anuleaza alineatul 2 al art. 4 din Regulamentul de organizare si functionare a Camerei Consultantilor Fiscali, aprobat prin Hotarirea 5/2007 a Consiliului Superior al Camerei Consultantilor Fiscali.


Din pacate, acestia omit sa precizeze ca aceasta decizie se afla in momentul de fata in recurs, pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justie, iar aceasta instanta nu a pronuntat pana in prezent o decizie definitiva si irevocabila.


In acest sens, dorim sa amintim ca, pana la aceasta data, CCF a castigat in instantele judecatoresti din Bucuresti si Brasov, prin decizii definitive si irevocabile, toate actiunile formulate de expertii contabili avand ca obiect inscrierea in Registrul Consultantilor fiscali si al societatilor de consultanta fiscala a unor experti contabili, fara ca acestia sa aiba calitatea de consultant fiscal potrivit dipozitiilor OG 71/2001 privind organizarea si exercitarea activitatii de consultanta fiscala.


Camera Consultantilor Fiscali din Romania este membru cu drepturi depline in cadrul Confederatiei Fiscale Europene si este datoare a mentine un nivel ridicat al calitatii profesionale, motiv pentru care membrii nostri sunt acceptati strict pe criterii de competenta profesionala si in niciun caz pe criterii cantitative, conform prevederilor OG 71/2001 privind organizarea activitatii de consultanta fiscala, aprobata prin legea 198/2008 cu modificarile si completarile ulterioare.


Dorim sa amintim aici si faptul ca, din acelasi motiv, CCF a autorizat si autorizeaza in prezent inclusiv consultantii fiscali care au dobandit aceasta calitate in una din tarile membre ale UE, si sunt membrii ai organizatiilor profesionale de profil din tarile de rezidenta.



Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Incetarea contractului de munca in perioada de proba. Este necesar ca angajatorul sa isi motiveze decizia?
Sursa: MCP avocati

Nedepunerea intampinarii in termenul legal. Sanctiuni procedurale
Sursa: MCP avocati

Valorificarea veniturile nepermanente de la 1 septembrie 2024. Principiul contributivitatii conform noii legi a pensiilor
Sursa: MCP avocati



Jurisprudenţă

In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Legislaţie

OUG 62/2024, privind unele masuri pentru solutionarea proceselor privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, precum si a proceselor p
Ordonanta de urgenta nr. 62/2024 privind unele masuri pentru solutionarea proceselor privind salariz ...

Legea nr. 183/2024 privind statutul personalului de cercetare, dezvoltare si inovare
Legea nr. 183/2024 privind statutul personalului de cercetare, dezvoltare si inovare Publicata in ...

OUG 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor termene, precum si unele masuri bugetare
Ordonanta de urgenta 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor ...