din anul 2007, atuul tau de DREPT!
1304 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Guvernul a instituit PCU (punctul de contact unic) electronic

Guvernul a instituit PCU (punctul de contact unic) electronic

  Publicat: 22 May 2009       1266 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Act procedural in care procurorul sau organul de urmarire penala consemneaza o dispozitie asupra unor acte sau masuri de urmarire penala.
Guvernul a adoptat in sedinta de saptamana aceasta o ordonanta de urgenta privind libertatea de stabilire a prestatorilor de servicii si libertatea de a furniza servicii in Romania.

Ca si componenta a structurii organizatorice, totalitate a posturilor care au aceleasi caracteristici principale referitoare la obiective, sarcini, autoritate si responsabilitate.
Conceptul de dezvoltare durabila se refera la o forma de crestere economica ce satisface nevoia de bunastare a societatii pe termen scurt, mediu si, mai ales, lung.
Ansamblul complex de masuri si actiuni realizate pentru a raspunde nevoilor sociale ale persoanelor, familiilor, grupurilor sau comunitatilor,
In dreptul comunitar, directiva este un instrument legislativ obligatoriu pentru statele membre carora li se adreseaza in ceea ce priveste rezultatul care trebuie atins, dar lasa la latitudinea lor forma si metodele de obtinere a acestuia.
Dreptul de a presta liber servicii oriunde in spatiul comunitar este o consecinta a realizarii Pietei Interne.
Modalitate a actului juridic, obligatie, care consta intr-un eveniment viitor si sigur, care suspenda, pana la indeplinirea lui, punerea in executare a actului sau exigibilitatea obligatiei, termen suspensiv,
In dreptul comunitar, directiva este un instrument legislativ obligatoriu pentru statele membre carora li se adreseaza in ceea ce priveste rezultatul care trebuie atins, dar lasa la latitudinea lor forma si metodele de obtinere a acestuia.
(UE). Fondata la 1 ianuarie 1993 prin aplicarea Tratatului de la Maastricht , Uniunea Europeana (UE) preia initiativa constructiei europene de la Comunitatea Economica Europeana (CEE).

Ordonanta creeaza premisele pentru eliminarea barierelor existente pe piata interna a serviciilor, care afecteaza atat prestatorii de servicii ce doresc sa se stabileasca in Romania, cat si pe cei care au in vedere prestarea transfrontaliera a serviciilor, astfel incat prestatorii de servicii sa poata opta intre exercitarea uneia dintre cele doua libertati in functie de strategia de dezvoltare .

Conform actului normativ, se instituie PCU (punctul de contact unic) electronic, prin intermediul caruia furnizorii de servicii vor putea indeplini cu usurinta, de la distanta si prin mijloace electronice, procedurile si formalitatile necesare pentru accesul la activitatile de servicii . De asemenea, SIPI (sistemul de informare in cadrul pietei interne) utilizat pana in prezent exclusiv cu privire la cooperarea autoritatilor competente in materia recunoasterii calificarilor profesionale, va fi extins in materia cooperarii autoritatilor competente sa autorizeze servicii din aria de reglementare a prezentei ordonante de urgenta.

Actul normativ stabileste cadrul de transpunere in legislatia nationala Directiva 2006/123/CE a Parlamentului European privind serviciile in cadrul pietei interne, care isi propune sa faciliteze exercitarea libertatii de stabilire pentru prestatorii de servicii care provin dintr-unul din statele membre ale Uniunii Europene, precum si libera circulatie a serviciilor in spatiul intracomunitar. Romania, ca si celelalte state membre ale UE, are ca termen 28 decembrie 2009 pentru a transpune in legislatia nationala si a implementa aceasta directiva.


Prin adoptarea Directivei 2006/123/CE s-a creat cadrul legal pentru eliminarea barierelor in calea dreptului de stabilire pentru prestatorii de servicii din Uniunea Europeana si a liberei circulatii a serviciilor, fiind asigurate premisele pentru garantarea exercitarii acestor libertati fundamentale stipulate in Tratate.


Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Acordarea despagubirilor pe durata suspendarii contractului individual de munca
Sursa: MCP avocati

Poate un cetatean Non-UE, care lucreaza in Romania, sa fie detasat intr-un alt stat UE?
Sursa: EuroAvocatura.ro

Somatia europeana de plata. Modalitate de recuperare a creantelor transfrontaliere
Sursa: av. Andreea Deaconu



Jurisprudenţă

In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Legislaţie

OUG 62/2024, privind unele masuri pentru solutionarea proceselor privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, precum si a proceselor p
Ordonanta de urgenta nr. 62/2024 privind unele masuri pentru solutionarea proceselor privind salariz ...

Legea nr. 183/2024 privind statutul personalului de cercetare, dezvoltare si inovare
Legea nr. 183/2024 privind statutul personalului de cercetare, dezvoltare si inovare Publicata in ...

OUG 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor termene, precum si unele masuri bugetare
Ordonanta de urgenta 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor ...