din anul 2007, atuul tau de DREPT!
999 de useri online



Prima pagină » Jurisprudenţă » PIDO/CEDO » CEDO: Michnea impotriva Romaniei. Dreptul la respectarea vietii private si de familie

CEDO: Michnea impotriva Romaniei. Dreptul la respectarea vietii private si de familie

  Publicat: 03 Aug 2021       636 citiri        Secţiunea: PIDO/CEDO  


Persoana fizica in virsta de pana la 18 ani.
Forma de monopol care reprezinta o intelegere fie intre intreprinderi privind diferite aspecte ale activitatii lor (fixarea preturilor, cooperarea pe linia productiei si a desfacerii marfurilor),
Reclamantul s-a plans cu privire la faptul ca refuzul instantelor romane de a dispune inapoierea copilului sau minor in Italia i-a incalcat dreptul la respectarea vietii private si de familie, protejat de art. 8 din Conventie .

Legatura juridico-politica permanenta ce exista intre stat si cetatean se numeste cetatenie.In societatea noastra se discuta pe larg problema cetateniei.
Act normativ emis de catre organul legislativ al puterii de stat (in Romania acesta este Parlamentul), ce cuprinde norme generale, de conduita, obligatorii si impersonale.
vezi Curtea Europeana a Drepturilor Omului

Prin actiunea formulata in fata instantei romane, intemeiata pe prevederile Conventiei de la Haga asupra aspectelor civile ale rapirilor internationale de copii, reclamantul a sustinut ca, in mod clandestin si fara consimtamantul reclamantului, copilul a fost adus de catre sotia sa, de pe teritoriul Italiei, unde atat copilul, cat si parintii sai aveau cetatenia italiana si resedinta, pe teritoriul Romaniei.


Curtea a constatat ca instantele romane ar fi trebuit, in scopul protejarii interesului superior al copilului in sensul Conventiei de la Haga, sa recunoasca faptul ca locul ``resedintei obisnuite`` a copilului era Italia, precum si sa restabileasca status quo-ul anterior rapirii ilegale si sa asigure intoarcerea imediata a copilului in tara de ``resedinta obisnuita``.


De asemenea, instantele interne nu au acordat importanta faptului ca copilul a fost adus in Romania fara consimtamantul reclamantului, ceea ce i-a incalcat drepturile sale protejate prin lege.


Hotararea CEDO integral AICI.





Pronuntata de: Curtea Europeana a Drepturilor Omului


Citeşte mai multe despre:   
Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Telemunca, noul regim de munca in era digitala
Sursa: MCP avocati

Suspendarea contractului de munca pe durata suspendarii permisului auto al salariatului
Sursa: MCP avocati

Contractul de munca pe perioada determinata. Mod de flexibilizare a relatiilor de munca
Sursa: MCP avocati



Ştiri Juridice
Legislaţie

OUG 62/2024, privind unele masuri pentru solutionarea proceselor privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, precum si a proceselor p
Ordonanta de urgenta nr. 62/2024 privind unele masuri pentru solutionarea proceselor privind salariz ...

Legea nr. 183/2024 privind statutul personalului de cercetare, dezvoltare si inovare
Legea nr. 183/2024 privind statutul personalului de cercetare, dezvoltare si inovare Publicata in ...

OUG 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor termene, precum si unele masuri bugetare
Ordonanta de urgenta 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor ...