din anul 2007, atuul tau de DREPT!
1240 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » CE: Economia europeana isi revine mai repede decat s-a estimat

CE: Economia europeana isi revine mai repede decat s-a estimat

  Publicat: 16 Sep 2009       1254 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Se preconizeaza o revenire a cresterii economice in a doua jumatate a anului 2009. Previziunile sunt inca incerte, dar se risipesc temerile referitoare la o recesiune prelungita si grava.

Denumire data monedei unice europene.
Desfiintarea unei hotarari judecatoresti ca urmare a admiterii unei cai de atac (recurs, apel, recurs in anulare).
Folosirea bunurilor corporale si incorporale, folosire care antreneaza pierderea imediata sau treptata a utilitatilor lor.
Folosirea bunurilor corporale si incorporale, folosire care antreneaza pierderea imediata sau treptata a utilitatilor lor.




Economia UE arata semne clare de redresare si pare sa tinda catre crestere in a doua jumatate a anului 2009. Recesiunea de la sfarsitul lui 2008 si inceputul acestui an isi lasa insa amprenta: previziunile pentru 2009 raman neschimbate in ceea ce priveste valoarea PIB-ului, care va scadea, dupa toate probabilitatile, cu 4% atat la nivel european, cat si in cadrul zonei euro.


Perspectivele imbunatatite pentru Europa le reflecta, intr-o oarecare masura, pe cele mondiale. Se asteapta ca anumite regiuni - mai ales economiile emergente din Asia - sa inregistreze cresteri semnificative in urmatoarele 6 luni.


Exista insa motive de optimism si la nivel strict european. Conditiile de pe pietele financiare s-au imbunatatit, iar activitatile economice isi reiau ritmul, in urma aplicarii unor masuri guvernamentale de tipul programelor de prime de casare a masinilor vechi.


Inflatia preturilor de consum a scazut in prima jumatate a anului, odata cu reducerea preturilor la energie si alimente in raport cu valorile de varf inregistrate anul trecut. Totusi, avand in vedere ca pretul la majoritatea produselor de baza este acum in crestere, se asteapta ca ratele inflatiei sa se mareasca spre sfarsitul anului 2009.


Ca valori anuale, inflatia preturilor de consum va ramane, cel mai probabil, la 0,9% (in UE) si la 0,4% (in zona euro). Perspectivele pentru anul urmator raman incerte, pietele locurilor de munca si sectorul finantelor publice resimtind inca efectele crizei economice.


Este posibil ca redresarea economica sa fie spectaculoasa. Ramane de vazut daca poate fi si sustinuta. Urmatoarele previziuni economice ale Comisiei, care vor fi publicate in noiembrie, vor viza tendintele pana la sfarsitul anului 2011 pentru toate cele 27 de state membre.


In general, Comisia publica previziuni economice de 4 ori pe an: doua detaliate (primavara si toamna) si doua intermediare (in februarie si in septembrie).


Aceasta previziune intermediara s-a realizat pe baza proiectiilor actualizate pentru Franta, Germania, Italia, Tarile de Jos, Polonia, Spania si Regatul Unit, tari ale caror economii reprezinta aproximativ 80% din PIB-ul UE.



Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Telemunca, noul regim de munca in era digitala
Sursa: MCP avocati

Suspendarea contractului de munca pe durata suspendarii permisului auto al salariatului
Sursa: MCP avocati

Contractul de munca pe perioada determinata. Mod de flexibilizare a relatiilor de munca
Sursa: MCP avocati



Jurisprudenţă

In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Legislaţie

OUG 62/2024, privind unele masuri pentru solutionarea proceselor privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, precum si a proceselor p
Ordonanta de urgenta nr. 62/2024 privind unele masuri pentru solutionarea proceselor privind salariz ...

Legea nr. 183/2024 privind statutul personalului de cercetare, dezvoltare si inovare
Legea nr. 183/2024 privind statutul personalului de cercetare, dezvoltare si inovare Publicata in ...

OUG 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor termene, precum si unele masuri bugetare
Ordonanta de urgenta 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor ...