din anul 2007, atuul tau de DREPT!
1830 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Rezervele internationale la BNR - mai 2009

Rezervele internationale la BNR - mai 2009

  Publicat: 01 Jun 2009       1173 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


(BNR)Este banca centrala a statului roman si are drept obiectiv principal asigurarea stabilitatii monedei nationale, pentru a contribui la stabilitatea preturilor.
Denumire data monedei unice europene.
La 31 mai 2009, rezervele valutare la Banca Nationala a Romaniei se situau la nivelul de 26.852 milioane euro, fata de 24.886 milioane euro la 30 aprilie 2009.

Moneda nationala a unei tari, in numerar sau disponibil in cont, ce indeplineste functia de instrument de plata si de rezerva de plata pe plan international.
Rezultatele finale ale transformarii factorilor de productie, bunurile economice. Acestea se exprima in unitati fizice, unitati conventionale si in unitati valorice.
Moneda nationala a unei tari, in numerar sau disponibil in cont, ce indeplineste functia de instrument de plata si de rezerva de plata pe plan international.
Suma de bani sau alte valori pe care o persoana numita creditor o acorda unei alte persoane, numita debitor,
Suma stabilita de banca de comun acord cu clientul cu ocazia incheierii contractului de credit,
Moneda nationala a unei tari, in numerar sau disponibil in cont, ce indeplineste functia de instrument de plata si de rezerva de plata pe plan international.
Data la care o obligatie devine exigibila si la care trebuie sa se plateasca o anumita suma, sa se presteze un serviciu,
In general, swap-ul valutar presupune cumpararea unei valute la momentul incheierii tranzactiei si obligatia vinderii acesteia la un termen viitor la un curs la termen (forward) prestabilit.
Persoana fizica sau juridica, parte in contractul de asigurare, care, in temeiul acestui contract,
Capacitatea unei intreprinderi de a face fata obligatiilor sale de plata pe termen scurt, prin transformarea unor active circulante in disponibilitati banesti care sa permita efectuarea platilor ce devin exigibile.
Categorie de operatiuni intalnita in clasa 1 de conturi si care se refera la operatiunile de casa, operatiunile care se realizeaza in relatie cu BNR;
Denumire data monedei unice europene.
Denumire data monedei unice europene.
Denumire data monedei unice europene.

In cursul lunii au avut loc urmatoarele operatiuni:

* Intrari de 6.288 milioane euro, reprezentand prima transa din cadrul acordului stand-by cu FMI (4,37 miliarde DST), modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, alimentarea contului Comisiei Europene, veniturile obtinute din administrarea rezervelor internationale, operatiuni pe piata interbancara si altele.
* Iesiri de 4.322 milioane euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit ca urmare a deciziei BNR de a reduce la zero rata RMO pentru mijloacele banesti in valuta cu scadenta reziduala mai mare de 2 ani, impactul deprecierii dolarului american fata de euro, amplificat de ponderea mare a dolarului in structura valutara a transei aferente acordului cu FMI (peste 60%), volumul scadentelor operatiunilor de swap valutar prin care s-a asigurat o parte din necesarul de lichiditate al pietei interbancare in perioada precedenta, plati din contul Comisiei Europene, plati de rate si dobanzi aferente datoriei publice externe directe si garantate de stat si alte operatiuni .

Rezerva de aur s-a mentinut la 103,7 tone. In conditiile evolutiilor preturilor internationale, valoarea acesteia s-a situat la 2.309 milioane euro.

Rezervele internationale ale Romaniei (valute plus aur) la 31 mai 2009 au fost de 29.161 milioane euro, fata de 27.113 milioane euro la 30 aprilie 2009.

Platile scadente in luna iunie 2009 in contul datoriei publice externe, directe sau garantate de Ministerul Finantelor Publice, insumeaza 146 milioane euro.


Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Portal.Just.ro - Dreptul justitiabilului de a ii fi sterse datele cu caracter personal
Sursa: MCP avocati

Greva. Aspecte practice. Cauze si consecinte
Sursa: MCP avocati

Modificarea salariului si a altor clauze esentiale din contractul de munca. Interpretari jurisprudentiale
Sursa: MCP avocati



Jurisprudenţă

In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Legislaţie

OUG 62/2024, privind unele masuri pentru solutionarea proceselor privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, precum si a proceselor p
Ordonanta de urgenta nr. 62/2024 privind unele masuri pentru solutionarea proceselor privind salariz ...

Legea nr. 183/2024 privind statutul personalului de cercetare, dezvoltare si inovare
Legea nr. 183/2024 privind statutul personalului de cercetare, dezvoltare si inovare Publicata in ...

OUG 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor termene, precum si unele masuri bugetare
Ordonanta de urgenta 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor ...