Capitolul I - Dispozitii generale
Art. 1 Scoala Nationala de Grefieri, denumita in continuare Scoala, este organizata si functioneaza potrivit Legii nr. 567/2004 privind statutul personalului auxiliar de specialitate al instantelor judecatoresti si al parchetelor de pe langa acestea, cu modificarile si completarile ulterioare si potrivit prevederilor prezentului regulament. Art. 2 (1) Scoala Nationala de Grefieri este institutie publica aflata sub coordonarea Consiliului Superior al Magistraturii. (2) Scoala are personalitate juridica si sediul in municipiul Bucuresti. (3) Consiliul Superior al Magistraturii poate infiinta sedii secundare ale Scolii si in alte localitati. (4) Scoala realizeaza formarea initiala a grefierilor si a celuilalt personal auxiliar de specialitate al instantelor judecatoresti si al parchetelor de pe langa acestea, precum si formarea profesionala continua a acestora, in conditiile legii.
Capitolul II - Structura organizatorica
Art. 3 Scoala are urmatoarea structura organizatorica: a) organele de conducere; b) departamentul de formare profesionala initiala; c) departamentul de formare profesionala continua; d) departamentul de formare a formatorilor; e) departamentul relatii internationale; f) departamentul economico-financiar si administrativ.
Capitolul III - Conducerea scolii
Art. 4 (1) Scoala este condusa de consiliul de conducere . (2) Conducerea curenta a Scolii este asigurata de un director, 2 directori adjuncti si un director economic. Art. 5 (1) Consiliul de conducere al Scolii este format din 9 membri, dupa cum urmeaza: un judecator si un procuror desemnati de Consiliul Superior al Magistraturii, 2 reprezentanti alesi ai personalului de instruire al Scolii, directorul Institutului National al Magistraturii, un reprezentant al Directiei resurse umane si organizare din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii; 2 reprezentanti alesi ai cursantilor, unul pentru cursantii cu studii juridice superioare si unul pentru cursantii cu studii medii. Directorul Scolii face parte de drept din consiliul de conducere . (2) Durata mandatului membrilor consiliului de conducere este de 4 ani, cu exceptia mandatului reprezentantilor cursantilor, care sunt alesi pe durata studiilor. (3) Consiliul de conducere este convocat de catre directorul Scolii sau de o treime din numarul membrilor sai. (4) Sedintele consiliului sunt prezidate de catre directorul Scolii iar in lipsa acestuia, de catre unul dintre membrii consiliului, desemnat de acesta. (5) La sedintele consiliului de conducere pot participa, fara drept de vot, reprezentanti ai sindicatelor grefierilor, la invitatia acestuia. Art. 6 (1) Desemnarea judecatorilor si procurorilor in consiliul de conducere se face de Consiliul Superior al Magistraturii, la propunerea Scolii. (2) Cu 30 de zile anterior expirarii mandatului membrilor in functie, Scoala anunta pe pagina de internet vacanta posturilor si o comunica Inaltei Curti de Casatie si Justitie si parchetului de pe langa aceasta, Directiei Nationale Anticoruptie, precum si curtilor de apel si parchetelor de pe langa acestea. (3) Persoanele interesate depun in termen de 15 zile de la data afisarii sau comunicarii o scrisoare de intentie si un curriculum vitae la instantele si parchetele mentionate la alin. (2). (4) Colegiile de conducere ale instantelor si parchetelor mentionate la alin. (2) evalueaza candidaturile si inainteaza cate o propunere Scolii in termen de 5 zile de la expirarea termenului prevazut la alin. (3).
Telemunca, noul regim de munca in era digitala Sursa: MCP avocati
Suspendarea contractului de munca pe durata suspendarii permisului auto al salariatului Sursa: MCP avocati
Contractul de munca pe perioada determinata. Mod de flexibilizare a relatiilor de munca Sursa: MCP avocati
In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat? Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti
Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti
Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate? Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti