din anul 2007, atuul tau de DREPT!
3884 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » DNA: Arestare preventiva, trafic de influenta 173.000 euro

DNA: Arestare preventiva, trafic de influenta 173.000 euro

  Publicat: 30 May 2012       2612 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie efectueaza cercetari penale fata de inculpatii:

Este fapta ce prezinta pericol social, care a fost savarsita cu vinovatie si este prevazuta de legea penala.
Persoana care, in schimbul muncii, primeste un salariu.
Institutie specializata a statului din structura M.A.I., a carei organizare si functionare este reglementata prin lege organica.
Forma a participatiei penale ce consta in fapta unei persoane care, cu intentie, inlesneste sau ajuta in orice mod la savarsirea unei fapte prevazute in legea penala,
Este fapta ce prezinta pericol social, care a fost savarsita cu vinovatie si este prevazuta de legea penala.
Act procedural in care procurorul sau organul de urmarire penala consemneaza o dispozitie asupra unor acte sau masuri de urmarire penala.
Persoana care, in schimbul muncii, primeste un salariu.
Spatiu aflat dincolo de atmosfera Pamantului, care nu este supus suveranitatii vreunui stat.
Denumire data monedei unice europene.
Denumire data monedei unice europene.
Nicolae Popa s-a nascut la data de 1 septembrie 1939 in orasul Govora (judetul Valcea). A absolvit in anul 1960 Facultatea de Drept a Universitatii Bucuresti, obtinand apoi si titlul stiintific de doctor in drept al aceleiasi universitati in anul 1975.
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Nicolae Popa s-a nascut la data de 1 septembrie 1939 in orasul Govora (judetul Valcea). A absolvit in anul 1960 Facultatea de Drept a Universitatii Bucuresti, obtinand apoi si titlul stiintific de doctor in drept al aceleiasi universitati in anul 1975.
Denumire data monedei unice europene.
Element al laturii subiective a infractiunii si consta in obiectivul urmarit de faptuitor prin savarsirea faptei prevazute de legea penala.
1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
Sunt participanti in procesul penal, alaturi de parti si organele judiciare. Persoanele sunt martorii, experti, interpretii, traducatorii, substituitii procesuali etc.
Una din masurile preventive privative de libertate reglementata in Codul de procedura penala si prevazuta si de Constitutia Romaniei, revizuita.
Modalitate a actului juridic, obligatie, care consta intr-un eveniment viitor si sigur, care suspenda, pana la indeplinirea lui, punerea in executare a actului sau exigibilitatea obligatiei, termen suspensiv,
Zile in care se cuprinde intreg intervalul de timp dintre momentul inceperii si implinirii termenului, inclusiv prima si ultima zi a termenului.
Este instanta judecatoreasca ce judeca in prima instanta procesele si cererile date prin lege in competenta sa.
Privare de libertate a unei persoane prin arestarea sa.Arestare preventiva,
Nicolae Alexandru este fiul voievodului Basarab I si al doamnei Margareta. A fost casatorit de trei ori.
Modalitate a actului juridic, obligatie, care consta intr-un eveniment viitor si sigur, care suspenda, pana la indeplinirea lui, punerea in executare a actului sau exigibilitatea obligatiei, termen suspensiv,
Zile in care se cuprinde intreg intervalul de timp dintre momentul inceperii si implinirii termenului, inclusiv prima si ultima zi a termenului.
Prevazuta in cap. IV, t. I, C. proc. pen., partea speciala, activitate prin care procurorul sau instanta de judecata declanseaza actiunea penala impotriva invinuitului,
Act normativ care cuprinde principiile si reglementarile referitoare la relatiile sociale avand ca obiect vanzarea si cumpararea marfurilor.
Reprezinta respectarea de catre autoritatile administratiei publice a obligatiei de a informa cu privire la modul de stabilire a activitatilor componente si a obiectivelor,
Potrivit dispozitiilor procesual penale, invinuitul dau inculpatul nu este obligat sa probeze nevinovatia sa,

CHIOVEANU PAULINA, angajata in cadrul Administratiei Fondului Imobiliar, in sarcina careia s-a retinut infractiunea de trafic de influenta, in forma continuata si

CIORTAN NICOLAE ALEXANDRU, angajat in cadrul Directiei Generale de Politie Locala si Control al Municipiului Bucuresti, in sarcina caruia s-a retinut complicitate la infractiunea de trafic de influenta, in forma continuata.

Din Ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurori a rezultat urmatoarea stare de fapt:

In cursul lunii aprilie 2012, inculpata Chioveanu Paulina, angajat in cadrul Administratiei Fondului Imobiliar, avand ajutorul inculpatului Ciortan Nicolae Alexandru, a pretins de la un denuntator suma de 125.000 euro, lasandu-l sa creada ca poate interveni pe langa persoane competente din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti si Primariei Sectorului 3 Bucuresti pentru a le determina sa aprobe inchirierea si apoi vanzarea catre denuntator a unui spatiu comercial in suprafata de peste 1.000 mp situat in centrul istoric al capitalei. Din banii pretinsi, inculpata a primit de la denuntator, in doua transe, suma totala de 16.000 de euro si produse alimentare in valoare de 500 de lei. La data de 22 aprilie 2012, inculpata Chioveanu Paulina a primit de la denuntator suma de 15.000 de euro (o transa din totalul de 16.000 de euro), fiind surprinsa de procurori la scurt timp dupa primirea acestei sume.
De asemenea, in cursul lunii mai 2012, inculpata Chioveanu Paulina, avand ajutorul inculpatului Ciortan Nicolae Alexandru, a pretins de la un alt denuntator suma de 48.000 euro, lasand pe denuntator sa creada ca poate interveni pe langa persoane competente din cadrul Administratiei Fondului Imobiliar si Primariei Municipiului Bucuresti pentru a le determina sa aprobe concesionarea catre denuntator a unui spatiu comercial situat in centrul istoric al capitalei, aflat in administrarea Administratiei Fondului Imobiliar.
In data de 29 mai 2012, inculpatul Ciortan Nicolae Alexandru a primit de la denuntator suma de 48.000 euro in scopul mentionat mai sus, fiind prins la scurt timp de catre procurori.
In cauza se efectueaza acte de urmarire penala si fata de alte persoane .

Inculpatilor li s-au adus la cunostinta acuzatiile in conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedura penala. La data de 29 mai 2012, procurorii anticoruptie au dispus retinerea acestora pe o perioada de 24 de ore, urmand a fi prezentati Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pe termen de 29 de zile .




Actualizare (30.05.2012): La data de 30 mai 2012, Tribunalul Bucuresti a dispus arestarea preventiva a inculpatilor CHIOVEANU PAULINA si CIORTAN NICOLAE ALEXANDRU pe un termen de 29 de zile .




Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala necesara in vederea propunerii unor masuri preventive, activitate care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.



Citeşte mai multe despre:    Arestare preventiva    Trafic de influenta    DNA    Tribunalul Bucuresti

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

DIICOT: Destructurare grup infractional organizat care a actionat pe raza judetului Galati si a municipiului Bucuresti
07 May 2019 | 931

Pozitia DNA privind modificarea Codului Penal, a Codului de procedura penala si a altor acte normative
26 Apr 2019 | 1143

Centrul de retinere si arestare preventiva din cadrul I.P.J. Sibiu a fost evaluat ca indeplinind conditii corespunzatoare
11 Jan 2019 | 1579

Sinteza cauzelor finalizate de procurorii anticoruptie in luna iulie 2017, altele decat cele deja mediatizate
15 Aug 2017 | 2845

Procurorii DNA au trimis in instanta al VIII-lea dosar Posta Romana (abuz in serviciu si trafic de influenta)
04 Mar 2017 | 1386

Art. 220 alin. (1) CPP ref. la masura preventiva a arestului la domiciliu a fost declarat neconstitutional
19 Jan 2017 | 1371



Articole Juridice

Neconstitutionalitatea dispozitiilor referitoare la durata arestului la domiciliu
Sursa: EuroAvocatura.ro

RECHIZITORIUL conform Noului cod de procedura penala
Sursa: EuroAvocatura.ro

REFERAT cu propunere de prelungire a arestarii preventive
Sursa: EuroAvocatura.ro

REFERAT cu propunere de arestare preventiva
Sursa: EuroAvocatura.ro

Jurisprudenţă

Predare temporara in cazul in care predarea unei persoane in baza unui mandat european de arestare a fost amanata. Inoportunitatea predarii atunci cand persoana solicitata este arestata preventiv in cauza in care este judecata in Romania
Pronuntaţă de: Incheierea din 18 ianuarie 2018 a Curtii de Apel Galati

CEDO: Dirjan si Stefan impotriva Romaniei. Tratamente inumane
Pronuntaţă de: Curtea Europeana a Drepturilor Omului

Perioada serviciului de permanenta al procurorilor fara prestarea activitatii nu constituie timp de lucru
Pronuntaţă de: Tribunalul Valcea - Sentinta Civila nr. 867 din 24.09.2020.

Decizia C.C.R. nr. 115/2019 referitoare la respingerea exceptiei de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 399 alin. (9) din Codul de procedura penala
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei