din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2529 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Retinere lucratori vamali din Bucuresti pentru luare de mita

Retinere lucratori vamali din Bucuresti pentru luare de mita

  Publicat: 18 May 2012       2810 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Este fapta ce prezinta pericol social, care a fost savarsita cu vinovatie si este prevazuta de legea penala.
Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie � Serviciul teritorial Bucuresti efectueaza acte de urmarire penala fata de inculpatii GHIRISAN OLIWER si STANESCU VICTOR LAURENTIU, lucratori vamali in cadrul Directiei Regionale de Accize si Operatiuni Vamale Bucuresti, in sarcina carora s-a retinut infractiunea de luare de mita.

Act procedural in care procurorul sau organul de urmarire penala consemneaza o dispozitie asupra unor acte sau masuri de urmarire penala.
Activitatea sau ansamblul de activitati organizate de o autoritate a administratiei publice ori de o institutie publica sau autorizata/autorizate ori delegata de aceasta, in scopul satisfacerii unei nevoi cu caracter general sau a unui interes public, in mod regulat si continuu.
Reprezinta un mijloc de proba scris ce trebuie sa cuprinda mentiunile necesare si sa aiba forma ceruta de lege.
In cadrul grupurilor de societati, consta in impartirea puterii de decizie la o societate exploatata in comun, in virtutea unui acord intre asociati sau actionari.
Sanctiune administrativa, contraventionala, fiscala sau civila,
Masura de siguranta, prevazuta in cap. II, t. VI, art. 118, C. pen., partea generala,
Victor Babiuc (n. 1938) este un politician roman care a indeplinit de doua ori functia de Ministru al apararii intre 1996 si 2000, in timpul administratiei CDR.
Una din masurile preventive privative de libertate reglementata in Codul de procedura penala si prevazuta si de Constitutia Romaniei, revizuita.
Zile in care se cuprinde intreg intervalul de timp dintre momentul inceperii si implinirii termenului, inclusiv prima si ultima zi a termenului.
Prevazuta in cap. IV, t. I, C. proc. pen., partea speciala, activitate prin care procurorul sau instanta de judecata declanseaza actiunea penala impotriva invinuitului,
Act normativ care cuprinde principiile si reglementarile referitoare la relatiile sociale avand ca obiect vanzarea si cumpararea marfurilor.
Reprezinta respectarea de catre autoritatile administratiei publice a obligatiei de a informa cu privire la modul de stabilire a activitatilor componente si a obiectivelor,
Potrivit dispozitiilor procesual penale, invinuitul dau inculpatul nu este obligat sa probeze nevinovatia sa,

Din Ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurori au rezultat urmatoarele:
In ziua de 16 mai 2012 inculpatii Ghirisan Oliwer si Stanescu Victor Laurentiu, in calitate de lucratori vamali in cadrul Directiei Regionale de Accize si Operatiuni Vamale Bucuresti, Serviciul Supraveghere Fiscala si Coordonare Echipe Mobile, au pretins unui denuntator (persoana fizica autorizata care comercializeaza produse energetice accizabile) suma de 7.000 lei, iar la data de 17 mai 2012, in urma negocierilor purtate cu privire la cuantumul sumei, au primit de la acesta suma de 5.000 lei, pentru ca in schimb sa nu consemneze in procesul verbal o serie de nereguli constatate cu ocazia unui control inopinat, nereguli care ar fi atras sanctionarea cu amenda contraventionala intre 20.000 lei si 100.000 lei, confiscarea incasarilor pe o durata de 20 de zile si chiar suspendarea temporara a activitatii firmei denuntatorului.

La data de 17 mai 2012, la primirea de catre cei doi inculpati a sumei de 5.000 lei, procurorii au procedat la constatarea infractiunii flagrante.

Inculpatilor Ghirisan Oliwer si Stanescu Victor Laurentiu li s-au adus la cunostinta acuzatiile in conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedura penala, iar la data de 17 mai 2012, procurorii anticoruptie au dispus retinerea acestora pentru 24 de ore, urmand a fi prezentati Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile .

La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiteri din cadrul M.A.I - Directia Generala Anticoruptie.

Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, necesara in vederea propunerii unor masuri preventive, activitate care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.



Citeşte mai multe despre:    Luare de mita    Retinere    DNA    Flagrant

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

15 iunie 2021 este data limita pana la care se pot depune declaratiile de avere si de interese anuale
13 Jun 2021 | 1677

HG nr. 426/2020, privind actualizarea standardelor de cost pentru serviciile sociale
06 Jun 2020 | 2418

Inspectia Muncii: Campanie nationala pentru verificarea agentilor de plasare a fortei de munca in strainatate
31 May 2020 | 1106

Efectele noilor reglementari asupra profesiei de avocat, in contextul starii de urgenta
24 Mar 2020 | 2100

CEDO: Incalcari ale drepturilor unei mame si ale copiilor ei retinuti in regim de detentie a imigrantilor
23 Oct 2019 | 1442

Ajutoare de urgenta in valoare de 122.000 lei pentru familiile afectate de accidentul rutier produs in judetul Ialomita
11 Oct 2019 | 1106



Articole Juridice

Aspecte practice privind Cercetarea disciplinara a salariatilor
Sursa: MCP Cabinet avocati

Declaratia unica (212) pe 2024. Model Declaratia unica pe 2024
Sursa: EuroAvocatura.ro

Hotarare definitiva pronuntata intr-un litigiu privind nerespectarea dreptului de interventie asupra datelor si a dreptului de opozitie
Sursa: Raportul pe anul 2020 al ANSPDCP

Conditiile in care se poate construi pe un teren privat cu functiunea de spatiu verde, dupa suspendarea PUZ-urilor coordonatoare de sector
Sursa: Roxana Dudau, Partener Asociat si coordonator al practicii de drept imobiliar din cadrul Radu si Asociatii SPRL

Jurisprudenţă

Plata de despagubiri salariatului in cazul suspendarii contractului de munca. Principiul raspunderii civile contractuale
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Craiova - Decizia civila nr. 2351/2019

Termenul de contestare a deciziei prin care s-a dispus suspendare a contractului individual de munca.
Pronuntaţă de: Curtea de Apel BRASOV - Decizia civila nr. 897/26.06.2019

Decizia CCR 279/17.06.2015 nu este aplicabila atunci cand decizia de suspendare fost consolidata prin trimiterea in judecata a salariatului pentru fapte penale incompatibile cu functia detinuta
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Brasov - Decizia civila nr. 897/26.06.2019

Contract de vanzare-cumparare cu drept de habitatie viagera. Actiune in rezolutiune. Neindeplinirea culpabila a obligatiei privind asigurarea folosintei imobilului
Pronuntaţă de: I.C.C.J., Sectia I civila, decizia nr. 331 din 6 februarie 2020