din anul 2007, atuul tau de DREPT!
4316 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Primul capitol noii legislatii din Sanatate a fost supus dezbaterii publice

Primul capitol noii legislatii din Sanatate a fost supus dezbaterii publice

  Publicat: 04 Apr 2012       1599 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Primul capitol, in forma scrisa, a noii Legi privind reforma sistemului sanitar va intra in dezbatere publica la sfarsitul acestei saptamani.

Persoana fizica sau juridica imputernicita de adunarea generala a unei societati comerciale care, in limita atributiilor si functiilor acordate, exercita vointa societatii.
Termen folosit in t. VIII, art. 145, C. pen., partea generala, prin el intelegandu-se tot ce priveste autoritatile publice,
Prevazuta in cap. IV, t. VII, art. 133, C. pen., partea generala, cauza care inlatura consecintele condamnarii si care da dreptul persoanei condamnate de a fi repusa in folosinta drepturilor de care a fost lipsita.

Anuntul a fost facut astazi de catre echipa de conducere a Ministerului Sanatatii intr-o videoconferinta cu reprezentantii directiilor de sanatate publica din teritoriu si cei ai autoritatilor administratiei publice locale.

Astfel, Ministerul Sanatatii va posta pe pagina de web www.ms.ro, sectiunea Forum Reforma in Sanatate, capitolul care se refera la organizarea si functionarea spitalelor publice. Acesta a fost elaborat in urma propunerilor care au rezultat din dezbaterile organizate la inceputul acestui an.

Conform documentului, spitalele se vor putea reorganiza ca institutii nebugetare, de exemplu fundatii avand un singur membru fondator si anume actualul administrator. Aceasta forma de organizare ar putea permite descentralizarea reala si introducerea conceptului de autonomie institutionala in administrarea spitalelor.

``Chiar daca vom da posibilitatea unitatilor medicale sa se reorganizeze sub forma de fundatii, se va mentine caracterul de spital public. Astfel, unitatile nou infiintate nu vor putea fi instrainate, ramanand in proprietatea statului sau a autoritatilor publice locale``, a declarat RITLI Ladislau, ministrul Sanatatii, in timpul videoconferintei.

Vasile CEPOI, secretar de stat considera ca printre avantajele unei astfel de masuri se numara libertatea unitatilor sanitare de a angaja personal, de a stabili numarul de posturi sau de a remunera personalului dupa calitatea, cantitatea si complexitatea (nivelul de competenta) muncii prestate.

De asemenea, intr-o astfel de forma organizatorica, unitatile sanitare vor avea libertatea de a incheia parteneriate care sa asigure desfasurarea asistentei medicale cu plata la cererea pacientilor si remunerarea suplimentara a personalului care acorda aceste servicii medicale.

Se va da posiblitatea comunitatii locale, in special a mediului de afaceri, sa se implice activ in sustinerea spitalului.

Va exista posibilitatea dezvoltarii de structuri care sa acorde asitenta medicala in regim privat, atat de catre medicii angajati ai spitalului, cat si de catre alti medici, fara a fi necesara aprobarea Ministerului Sanatatii;

``In noua forma legislativa vor exista reglementari menite sa previna riscul politizarii si sa asigure accesul neingradit al populatiei la ingrijiri medicale indiferent de conditia materiala sau sociala, precum cresterea rolului consiliului de administratie, cresterea responsabilitatii managementului spitalului si cea a reponsabilitatii individuale a fiecarui angajat, ca urmare a unor clauze contractuale negociate pe baza carora se vor stabili indicatori de performanta``, a declarat RITLI Ladislau, ministrul Sanatatii.

Ministerul Sanatatii va sustine, in continuare, investitiile de inalta performanta, precum si investitiile pentru reabilitarea fizica si pentru dezvoltarea capacitatii de ingrijiri spitalicesti, in conformitate cu politica de sanatate a guvernului.

Infiintarea sau desfiintarea unor structuri in spitalele publice, care sa acorde servicii medicale din pchetul de baza, se va face numai cu aprobarea Ministerului Sanatatii.



Citeşte mai multe despre:    Noua lege a sanatatii    Dezbatere publica

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Proiect de Hotarare privind (re)organizarea si functionarea Ministerului Muncii. Cate posturi sunt alocate?
30 Nov 2019 | 1807

Consiliul Concurentei a pus in dezbatere Ghidul privind conformarea cu regulile de concurenta de catre asociatiile de companii
29 Oct 2019 | 1129

Proiect MMJS: mentinerea cuantumului ajutorului anual acordat pentru nevoi casnice veteranilor, vaduvelor si accidentatilor de razboi
26 Oct 2019 | 1214

MFP a publicat, spre dezbatere publica, un proiect de lege pentru modificarea Legii 132/2017 privind asigurarea obligatorie de raspundere civila auto
23 Sep 2019 | 1588

PROIECT privind stabilirea valorii nominale indexate a unui tichet de masa pentru semestrul II al anului 2019
18 Aug 2019 | 687

Proiect de HG: un nou spor de conditii de munca pentru angajatii primariilor si consiliilor locale
06 Jun 2019 | 990



Articole Juridice

Nedepunerea declaratiilor fiscale la termen atrage inactivitatea firmelor
Sursa: Autor Marius Enachescu

Coproprietatea asupra imobilelor de locuinte va fi reglementata prin lege speciala
Sursa: Avocatnet.ro