Legea echilibrului bugetar ramane astfel axata in principal pe scaderea salariilor angajatilor din sectorul public cu 25%.
Raportul comisilor juridice intocmit dupa reexaminarea legii echilibrului bugetar in acord cu decizia CC, prin care se elimina articolul referitor la reducerea pensiilor cu 15%, a fost votat, marti, de plenul Parlamentului, cu 321 voturi "pentru" si 2 "impotriva".
Adoptarea raportului comisiilor juridice pentru punerea in acord cu decizia CC a Legii privind unele masuri necesare in vederea restabilirii echilibrului bugetar s-a facut fara interventii politice, in numai cateva minute.
Prin votul Parlamentului, au fost eliminate din Legea privind unele masuri necesare in vederea restabilirii echilibrului bugetar dispozitiile articolului 9, referitoare la diminuarea cu 15% a cuantumului brut al pensiilor cuvenite sau aflate in plata, precum si a indemnizatiei de insotitori pentru pensionarii de invaliditate de gradul I, precum si cele referitoare la valoarea punctului de pensie utilizat de 622,9 lei, prevederi declarate neconstitutionale.
De asemenea, senatorii si deputatii au aprobat, in sedinta comuna, raportul la legea recalcularii pensiilor, din care CC a declarat neconstitutionala prevederea referitoare la pensiile magistratilor.
Plenul reunit a adoptat, cu 323 voturi "pentru", 24 "impotriva" si 3 abtineri, raportul comisiilor juridice, prin care se elimina din legea privind unele masuri in domeniul pensiilor, asumata de Guvern in Parlament, articolul privind recalcularea pensiilor magistratilor, declarat neconstitutional, vinerea trecuta, de Curtea Constitutionala .
Prin votul parlamentarilor, din legea privind unele masuri in domeniul pensiilor se elimina litera c) din articolul 1 si se pune textul de lege in acord cu decizia CC.
De asemenea, votul dat asupra raportului comisiilor juridice implica eliminarea si a unor alte prvederi conexe din legile de austeritate, care faceau referire la articolele declarate neconstitutionale, respectiv trimiterile la art. 1, lit. c) din articolele 2 si 4 ale legii privind recalcularea pensiilor.
Casa Nationala de Pensii Publice incepe modernizarea sistemului informatic integrat 15 Jun 2024 | 1271
Formularul 230 pe 2023 editabil si PDF 26 Dec 2022 | 56182
Casele de pensii vor avea obligatia de a informa angajatorii cu privire la pensionarea salariatului 06 Apr 2022 | 16388
Formularul 230 editabil 2022 pdf pentru redirectionarea a 2 sau 3,5 la suta din impozitul datorat 27 Dec 2021 | 56984
Firma de avocatura CMS Romania isi muta birourile la One Tower 10 Aug 2021 | 1566
INTERVIU | Drumul catre pensionare. Realitatea constituirii si distribuirii bugetului de pensii 06 May 2021 | 2466
Contractul de munca temporara: avantaje si dezavantaje Sursa: MCP avocati
Greva. Aspecte practice. Cauze si consecinte Sursa: MCP avocati
Punctele de stabilitate in Noua lege a pensiilor. Clarificari si Reglementari Sursa: MCP avocati
Valorificarea veniturile nepermanente de la 1 septembrie 2024. Principiul contributivitatii conform noii legi a pensiilor Sursa: MCP avocati
Conditiile speciale de munca presupun cote de contributii de asigurari sociale diferite Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti
Alegerea perioadei care se ia in considerare la stabilirea bazei de calcul al pensiei militare de stat se poate face o singura data Pronuntaţă de: Decizia civila nr. 7783/28.11.2018 a Curtii de Apel Galati
Legislatia pensiilor militare are un caracter special, derogatoriu, si nu poate fi completata cu dispozitiile Legii nr. 263/2010 Pronuntaţă de: Decizia civila nr.620/18.10.2018 a Curtii de Apel Galati
Venituri care nu intra in categoria �veniturilor din alte surse� si care sunt supuse platii contributiei de asigurari sociale de sanatate Pronuntaţă de: Decizia civila nr. 506/20.09.2018 a Curtii de Apel Galati