din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2555 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Concluzii referitoare la sedinta Consiliului Suprem de Aparare a Tarii

Concluzii referitoare la sedinta Consiliului Suprem de Aparare a Tarii

  Publicat: 23 Mar 2010       1624 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Traian Basescu, politician roman, s-a nascut in data de 4 noiembrie 1951, Basarabi, azi Murfatlar, judetul Constanta.
Basescu Traian - membru al Parlamentului Romaniei.
Marti, 23 martie 2010, a avut loc la Palatul Cotroceni sedinta Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, condusa de presedintele Romaniei, Traian Basescu .

Teodor Bals (* 1790 - d 1857) a fost caimacam (loctiitor) la conducerea Moldovei intre 26 iunie 1856 si martie 1857.
Persoana care a implinit varsta de 18 ani.
Turcan Raluca - membru al Parlamentului Romaniei.
Scrisoare ce urmeaza unei oferte lansate de furnizor prin care clientul solicita livrarea de produse sau executarea de servicii,
Cauza care inlatura caracterul penal al faptei, reglementata in cap. V, t. II, art. 45, C. pen., partea generala.
Decizia de neparticipare este o scutire acordata unei tari care nu doreste sa se alature celorlalte state membre ale Uniunii intr-un anumit domeniu al cooperarii comunitare, ca mod de evitare a unui impas general.
In contabilitate, ca parte a capitalurilor proprii din cadrul pasivului bilantier, sunt constituite prin modalitati precis explicitate si pentru un scop precizat.
Parte a mostenirii, indisponibilizata de lege in favoarea unor anumite categorii de mostenitori, rezervatori, in sensul ca nu poate fi micsorata nici prin acte intre vii cu titlu gratuit, donatii, nici prin testament.
Inscris oficial sau particular prin care se atesta recunoasterea unui drept, o obligatie sau un fapt.
Sustinerile si punctele de vedere ale partilor si procurorului exprimate in cursul procesului penal cu privire la solutionarea cauzei deduse judecatii.
Organ sau organizatie de stat care desfasoara activitati din domeniul conducerii statului sau al serviciilor publice



La sedinta au participat primul-ministru al Romaniei, Emil Boc; ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga; ministrul Apararii Nationale, Gabriel Oprea; ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi; ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu; ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Adriean Videanu; ministrul Justitiei, Catalin Marian Predoiu; directorul Serviciului Roman de Informatii, George Cristian Maior; directorul Serviciului de Informatii Externe, Mihai Razvan Ungureanu; seful Statului Major General, amiral Gheorghe Marin; consilierul prezidential pentru Securitate Nationala, Iulian Fota; consilierul prezidential Anca Ilinoiu, sef al Departamentului Relatii Internationale; secretarul CSAT, general-locotenent Ion Oprisor; purtatorul de cuvant al Presedintelui Romaniei, Valeriu Turcan .

In cadrul sedintei, ministrul Apararii Nationale, Gabriel Oprea, a prezentat conceptia privind comanda si controlul structurilor de forte in Armata Romaniei, documentul fiind aprobat de catre CSAT. Aceasta conceptie permite realizarea unui flux informational si decizional mai eficient.

De asemenea, ministrul Oprea a informat CSAT cu privire la starea de operativitate a echipamentelor din dotarea Ministerului Apararii Nationale si situatia stocurilor de munitii. Documentul s-a referit inclusiv la necesarul de munitii pentru anii urmatori, precum si la nevoia de recuperare a intarzierilor in ceea ce priveste calendarul de delaborare a stocurilor de munitie scoasa din uz.

Totodata, ministrul Oprea a prezentat o informare cu privire la Programul Avion Multirol al Fortelor Aeriene. Avand in vedere ca Romania nu dispune de resursele financiare necesare pentru achizitionarea unor avioane multirol noi, CSAT a aprobat propunerea MApN de achizitionare a 24 avioane F16 in uz, propunere care va fi trimisa Parlamentului pentru luare in dezbatere si decizie . Ministrul s-a referit in expunerea sa la implicatiile cauzate de terminarea, in anii urmatori, a resursei avionului MIG 21 Lancer, aflat in dotarea Fortelor Aeriene Romane.

De asemenea, ministrul Apararii Nationale a prezentat planul de pregatire si planificare operationala a efectivelor romanesti suplimentare care vor fi dislocate in teatrul de operatii din Afganistan in anul 2010, urmand ca fondurile sa fie alocate din fondul de rezerva la dispozitia Guvernului.

Directorul Serviciului Roman de Informatii, George Cristian Maior, a prezentat un document cu concluziile activitatii desfasurate de institutie in domeniul protectiei informatiilor clasificate. Documentul contine o serie de propuneri de remediere a vulnerabilitatilor constatate la nivelul institutiilor publice care opereaza cu informatii clasificate. In acest context, CSAT a decis ca institutiile cu responsabilitati in domeniul informatiilor clasificate sa definitiveze si sa prezinte propuneri de completare a cadrului legislativ existent.

De asemenea, in cadrul sedintei a fost aprobat Raportul de activitate al CSAT pe anul 2009, urmand ca acesta sa fie trimis Parlamentului Romaniei.



Citeşte mai multe despre:    Traian Basescu    CSAT    Consiliul Suprem de Aparare a Tarii

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Uniunea Judecatorilor solicita CSAT sa ii comunice hotararile care implica serviciile secrete in justitie
09 Dec 2015 | 1125

9 decembrie 2014: Decrete de numire si eliberare din functie, judecatori si procurori
10 Dec 2014 | 2472

Legi promulgate in data de 2 decembrie 2014
03 Dec 2014 | 1973

Ordinea de zi a sedintei CSAT din data de 25 noiembrie 2014
25 Nov 2014 | 1382

27 octombrie 2014: Judecatori si Procurori eliberati din functie
28 Oct 2014 | 1698

Legi promulgate in data de 20 octombrie 2014
21 Oct 2014 | 1859



Articole Juridice

Contracte comerciale: Noi reglementari privind executarea creantelor
Sursa: Avocatnet.ro