din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2837 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Metodologia si calendarul de inscriere in invatamantul primar pentru anul scolar 2017-2018

Metodologia si calendarul de inscriere in invatamantul primar pentru anul scolar 2017-2018

  Publicat: 25 Feb 2017       1409 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Prin ordinul de ministru nr. 3.247/14.02.2017 au fost aprobate Metodologia si calendarul de inscriere a copiilor in invatamantul primar pentru anul scolar 2017-2018.

Este acel raport juridic in continutul caruia intra dreptul subiectului activ, denumit creditor, de a cere subiectului pasiv, denumit debitor, sa dea, sa faca sau sa nu faca ceva, sub sanctiunea constrangerii de stat in cazul neexecutarii de buna voie.
Unitate teritoriala cu una sau mai multe sectii de votare la care cetatenii arondati (cei care domiciliaza in raza circumscriptiei electorale respective) voteaza in cadrul alegerilor
Este acel raport juridic in continutul caruia intra dreptul subiectului activ, denumit creditor, de a cere subiectului pasiv, denumit debitor, sa dea, sa faca sau sa nu faca ceva, sub sanctiunea constrangerii de stat in cazul neexecutarii de buna voie.

In clasa pregatitoare pot fi inscrisi copiii care implinesc varsta de 6 ani pana la 31 august 2017, inclusiv. La solicitarea parintilor, copiii care implinesc varsta de 6 ani in perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2017, inclusiv, pot fi inscrisi daca evaluarea dezvoltarii psihosomatice atesta pregatirea pentruparcurgerea cu succes a clasei pregatitoare.


Prima etapa de inscriere a copiilor in invatamantul primar (completarea/depunerea cererilor) incepe in data de 27 februarie si se incheie in data de 16 martie. A doua etapa se desfasoara intre 24 si 30 martie. Evaluarea dezvoltarii psihosomatice a copiilor se efectueaza sub coordonarea Centrului judetean/al municipiului Bucuresti de resurse si asistenta educationala (CJRAE/CMBRAE) in perioada 22 februarie - 14 martie.


Fiecare unitate de invatamant in care se organizeaza clasa pregatitoare are obligatia sa organizeze Ziua portilor deschise intr-una din zilele din intervalul 23 februarie - 2 martie. Cu acest prilej, parintii si copiii vor putea vizita spatiile scolare si vor putea discuta cu cadrele didactice.


Fiecare locuinta este arondata unei unitati de invatamant din proximitate - scoala de circumscriptie . Inspectoratele scolare judetene, respectiv Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti au responsabilitatea organizarii sau, dupa caz, a reorganizarii circumscriptiilor. Nu in ultimul rand, inspectoratele scolare vor solutiona orice situatie legata de inscrierea in invatamantul primar, in interesul educational al elevului si in limitele legii.


Inspectoratele scolare si unitatile de invatamant au obligatia de a asigura permanent, corect si cat mai rapid informarea si consilierea parintilor pe tema prevederilor legii si ale metodologiei.


Circumscriptiile scolare, planul de scolarizare, respectiv numarul de clase pregatitoare alocate, perioada de desfasurare a evaluarii dezvoltarii psihosomatice, precum si adresele unitatilor/institutiilor la care se desfasoara evaluarea psihosomatica vor fi afisate pe site-urile inspectoratelor scolare judetene/Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, precum si ale unitatilor de invatamant (daca exista).


Reamintim faptul ca invatamantul primar este obligatoriu si cuprinde clasa pregatitoare si clasele I-IV. Numarul de locuri alocate, prin cifra de scolarizare, pentru clasa pregatitoare in invatamantul de stat, este mai mare sau egal cu numarul copiilor care au implinit varsta pentru a incepe invatamantul primar, asigurandu-se, astfel, scolarizarea tuturor copiilor.



Citeşte mai multe despre:    vacanta    scoala

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Adaptarea structurii anului scolar 2020-2021 la situatia epidemiologica actuala
27 Mar 2021 | 1416

Metodologia si calendarul de inscriere a copiilor in invatamantul primar pentru anul scolar 2021-2022
15 Mar 2021 | 1378

Ministerul Economiei incurajeaza angajatorii sa ofere vouchere de vacanta
23 Jun 2020 | 1295

Intrare in functie a unui nou avocat general la CJUE
23 Mar 2020 | 1227

Legea 24/2020: Valoarea unui tichet de masa nu va putea depasi suma de 20 de lei
21 Mar 2020 | 1753

Masuri privind suspendarea cursurilor din toate unitatile de invatamant preuniversitar
11 Mar 2020 | 1264



Articole Juridice

Valoarea Tichetelor de cresa in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor culturale in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor cadou in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor de masa in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati

Jurisprudenţă

Inlocuirea zilelor de concediu de odihna neefectuate cu o indemnizare financiara
Pronuntaţă de: Tribunalul Ilfov

Restituirea, cu titlu de plata nedatorata, a drepturilor salariale incasate fara temei legal
Pronuntaţă de: Decizia civila nr.410/14.06.2018 a Curtii de Apel Galati

Personalul didactic auxiliar si cel de conducere raspund disciplinar conform Legii educatiei nationale nr. 1/2011, iar nu in baza dispozitiilor Codului muncii
Pronuntaţă de: Decizia civila nr. 1045 din 28 noiembrie 2019, pronuntata de Curtea de Apel Suceava, Sectia I civila

Reorganizarea activitatii prin desfiintarea doar a postului de director. Angajatorul nu a reusit sa dovedeasca masura reorganizarii societatii doar prin desfiintarea unui singur post de director
Pronuntaţă de: Decizia civila nr. 53/12.02.2018 a Curtii de Apel Galati