din anul 2007, atuul tau de DREPT!
1122 de useri online



Prima pagină » Articole juridice » Dreptul muncii. Contractul de Munca » Precizari si atentionari privind plasarea forta de munca in strainatate

Precizari si atentionari privind plasarea forta de munca in strainatate

  Publicat: 08 Jan 2019       4821 citiri       Sursa: MCP Cabinet avocati        Secţiunea: Dreptul muncii. Contractul de Munca  


Reprezentant al unei institutii, regii autonome, societati comerciale, care are anumite insarcinari.
Colectiv format din persoane fizice avand o organizare de sine statatoare, concretizata in structura de productie, de conceptie si functionala,
Activitatea de plasare forta de munca in strainatate, o poate desfasura un agent de plasare a fortei de munca persoana juridica.

Unitate a unei banci fara personalitate juridica, care primeste un anumit mandat din partea acesteia de a efectua operatiuni intr-o anumita zona de interes.
Alaturi de persoanele fizice, persoanele juridice apar in circuitul civil ca subiecte de drepturi si obligatii. In aceasta calitate, ele au aptitudinea generala si abstracta de a dobandi drepturi si de a-si asuma obligatii si, in virtutea acesteia, pot dobandi drepturi si isi pot asuma obligatii.
Persoana juridica sau persoana fizica cu sediul, respectiv domiciliul, in Romania ori sucursala, filiala, agentia, reprezentanta din Romania a unei persoane juridice straine cu sediul in strainatate, autorizata potrivit legii, care incadreaza forta de munca in conditiile legii.
Orice munca sau serviciu impus unei persoane sub amenintare ori pentru care persoana nu si-a exprimat consimtamantul in mod liber.
Acord liber consimtit intre doua sau mai multe persoane fizice sau juridice, in scopul nasterii, modificarii sau stingerii unor raporturi juridice, rezultat al unor negocieri.
Reprezentant al unei institutii, regii autonome, societati comerciale, care are anumite insarcinari.
Roman Cristian-Constantin - membru al Parlamentului Romaniei.
Acord liber consimtit intre doua sau mai multe persoane fizice sau juridice, in scopul nasterii, modificarii sau stingerii unor raporturi juridice, rezultat al unor negocieri.
Este o procedura diplomatica de reglementare a diferendelor internationale, drept conferit puterilor straine conflictului de a media ostilitatile, chiar in decursul acestora. Mediatorul trebuie sa fie un tertstat, un grup de state, O.N.U. sau institutiile sale specializate, alte organizatii internationale cu vocatie mondiala sau regionala sau o personalitate de prestigiu - acceptat de comun acord, de catre partile aflate in conflict.
Desfiintarea unui contract sinalagmatic cu executare succesiva, la cererea uneia dintre parti, ca urmare a faptului ca cealalta parte nu si-a executat in mod culpabil obligatiile contractactuale.
Este acel raport juridic in continutul caruia intra dreptul subiectului activ, denumit creditor, de a cere subiectului pasiv, denumit debitor, sa dea, sa faca sau sa nu faca ceva, sub sanctiunea constrangerii de stat in cazul neexecutarii de buna voie.
Orice munca sau serviciu impus unei persoane sub amenintare ori pentru care persoana nu si-a exprimat consimtamantul in mod liber.
Propunere ce o adreseaza un subiect de drept, persoana fizica sau juridica, unui alt subiect de drept, cu privire la incheierea unei conventii, in conditii determinate.
Orice munca sau serviciu impus unei persoane sub amenintare ori pentru care persoana nu si-a exprimat consimtamantul in mod liber.
1. Indicatie pe scrisori, colete, etc., ce contine numele si domiciliul destinatarului.
Denumire generica pentru toate felurile de monede si semne ale valorii. Au aparut din necesitatea de a facilita schimburile de marfuri.
Orice munca sau serviciu impus unei persoane sub amenintare ori pentru care persoana nu si-a exprimat consimtamantul in mod liber.
Contract incheiat intre un salariat si o unitate economica sau institutie prin care cel dintai se obliga sa presteze in favoarea celui din urma o anumita munca, in schimbul unui salariu.
Ansamblul atributiilor stabilite de lege, care confera autoritatilor si institutiilor administratiei publice drepturi si obligatii de a desfasura,

Acesta are in principal urmatoarele obligatii:


- sa se inregistreze la inspectoratul teritorial de munca in a carui raza teritoriala isi are sediul .


- sa aiba incheiate cu persoane juridice sau fizice, stabilite intr-un alt stat decat Romania, care au calitate de angajator conform legislatiei statului respectiv, contracte care contin oferte ferme de locuri de munca .


- sa incheie cu solicitantii locurilor de munca contracte de mediere;


- sa efectueze activitatile de mediere si plasare in mod gratuit.


CONTRACTUL DE MEDIERE este un contract de natura civila care se incheie de catre agent cu cetateanul roman . Acest contract de mediere trebuie sa contina: denumirea angajatorului din strainatate/tara pentru care se face medierea in vederea angajarii, adresa, numar de telefon/fax; descrierea muncii si a conditiilor de munca, durata timpului de munca, durata contractului de munca, salarizare, conditiile de transport, de locuit, conditii de reziliere.


In cazul care, dupa semnarea contractului de mediere, persoana mediata nu isi respecta obligatiile asumate, aceasta este obligata sa achite contravaloarea cheltuielilor efectuate de agentul de plasare, in baza documentelor justificative, fara ca aceasta suma sa depaseasca 200 euro/lucrator.


AGENTUL DE PLASARE nu are dreptul legal de a percepe tarif de mediere, comisioane sau alte taxe.


CONTRACTUL DE MUNCA


Agentii de ocupare a fortei de munca au obligatia de a asigura incheierea contractelor de munca dintre cetatenii romani si angajatorii straini si in limba romana, inainte de plecarea din Romania.


CAUTI UN LOC DE MUNCA IN STRAINATATE?


- Verifica daca agentiile care ofera locuri de munca in strainatate sunt inregistrate la inspectoratul teritorial de munca .


- Nu accepta cu usurinta ofertele de munca prin intermediul anunturilor on-line.


- Citeste cu atentie clauzele contractului de mediere.


- Verifica cu atentie oferta locului de munca .


- Verifica adresa si existenta angajatorului strain.


- Apeleaza la toate sursele de informare ale autoritatilor statului roman si ale statului de destinatie. Poti solicita un loc de munca in strainatate si Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca - Reteaua EURES.


ATENTIONARI!


- Persoanele fizice nu au dreptul sa exercite activitati de mediere.


- Nu accepta achitarea unor sume de bani cu titlu de garantii, intocmire ``curriculum vitae``, traducere documente, procesare acte sau consultanta. Plata catre agentul de plasare a unor sume de bani, reprezinta un risc pentru persoana aflata in cautarea unui loc de munca .


- Nu accepta sa pleci la munca in strainatate fara un contract de munca sau alte forme legale de angajare acceptate in tara de destinatie.


- Solutionarea unor conflicte de munca pentru nerespectarea contractului de munca de catre angajatorul strain, este de competenta institutiilor statului respectiv. Pentru informatii suplimentare puteti solicita sprijinul Ambasadei Romaniei din tara respectiva, care va poate indruma cu privire la demersurile legale pe care le puteti urma.





Citeşte mai multe despre:    munca in comunitate 2019    plasare forta de munca    munca in Europa    Plasare forta de munca 2019    agent de munca temporara

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte Titluri