MEDIATOR IASI MANOLACHE ELENA - LACRAMIOARA din IASI: rnrnbirou de mediatorrnmanolache elena lacramioararn0741 792 520 orangern0732 447 088 vodafonernrn [email protected]. iasi,str.rnprimaverii nr.2a,rnbl

MEDIATOR IASI MANOLACHE ELENA - LACRAMIOARA

 
rnrn

BIROU DE MEDIATOR
rnMANOLACHE ELENA LACRAMIOARA
rn0741 792 520 orange
rn0732 447 088 vodafone

rnrn

[email protected]
rnLOC. IASI,STR.rnPRIMAVERII NR.2A,
rnBLOC TURN IASITEX, ETAJ 2,CAMERA 4,JUD. IASI;
rnLOC. TG. NEAMT,STR.M. EMINESCU,JUD. NEAMT.
rn
rnMEDIEREA-ALTERNATIVA A PROCESULUI IN INSTANTA DErnSOLUTIONARE A CONFLICTELOR
rnALEGE MEDIEREA!
rnAVANTAJOS, RAPID, SIMPLU!
rnCONFIDENTIALITATE, IMPARTIALITATE, NEUTRALITATE.
rn
rnRAMBURSAREA TAXEI DE TIMBRU. In situatia in carernpartile ajung la un acord in urma sedintei de mediere, pot solicita instanteirnde judecata rambursarea taxei judiciare care a fost achitata.
rn
rnRAMBURSAREA ONORARIULUI. Conform prevederilor inrnviguare persoanele care realizeaza venituri cuprinse intre 500-800 de lei potrnbeneficia de restituirea in tot sau in parte a sumelor platite cu titlu dernonorariu mediatorului.
rn
rnAVANTAJOS. Medierea implica costuri semnificativrnreduse fata de o procedura judiciara. Se evita cheltuielile de judecata,rnrespectiv taxele judiciare de timbru, onorariile expertilor etc. Mai mult, dacarnpe parcursul unui proces civil, partile ajung la o intelegere pe calearnmedierii, instanta va dispune, la cererea partii interesate, restituirea taxeirnjudiciare de timbru platite pentru investirea acesteia.
rn
rnRAPID.
rnMedierea permite o importanta economie de timp sirnevitatea stresului generat de un litigiu derulat in fata instantei de judecata,rndeoarece procesele dureaza un timp relativ indelungat. Prin mediere se ajunge,rnde regula, la o solutie in doar cateva ore
rn
rnSOLUTIA REZULTATA IN URMA MEDIERII ESTE DE TIP CASTIG-CASTIG.rnMedierea permite gasirea de catre parti, cu ajutorul mediatorului, a uneirnsolutii creative si eficiente de rezolvare a conflictului prin care nimeni nurnpierde, toate partile castiga.
rn
rnCONFIDENTIALITATE ASUPRA PROCESULUI.
rnIn comparatie cu instanta unde un numar variabil dernpersonae pot cunoaste aspecte importante cu privire la conflictul in care suntrnimplicate partile, im mediere partile evita astfel sa-si faca publicernproblemele intr-o sala de judecata.
rn
rnSEDINTA DE MEDIERE ESTE STABILITA IN FUNCTIE DErnPROGRAMUL PARTILOR. In comparative cu instanta unde partilor le este impus a sernprezenta intr-o data specifica si la o anumita ora in sala de judecata,rnmedierea ofera partilor oportunitatea de a stabili singure, in accord curnprogramul lor, data, ora si locul unde se va desfasura sedinta de mediere.
rn
rnPARTILE AU CONTROL TOTAL ASUPRA PROCESULUI.
rnPrin mediere partile pot sa negocieze in toaternaspectele prin care conflictul poate sa fie solutionat. Sunt libere sarnstabileasca ele insele termene, conditii, modalitati si sa stabileasca inrnfunctie de posibilitatile si necesitatile fiecaruia solutia perfecta.
rn
rnDomeniile medierii
rn
rnDacă legea nu prevede altfel, părţile, persoanernfizice sau persoane juridice, sunt obligate să participe la şedinţa derninformare privind medierea, inclusiv după declanşarea unui proces în faţarninstanţelor competente, în vederea soluţionării pe această cale a conflictelorrnmaterie civila, comerciala, de familie, in materie penala, precum si in alternmaterii, in conditiile prevazute de Legea nr. 192/2006.
rnDovada participarii la sedinta de informare privindrnavantajele medierii se face printr un certificat de informare eliberat dernmediatorul care a realizat informarea.
rnDomeniile in care se poate apela cu incredere larnmediere sunt urmatoarele:
rn• conflicte in materie civila
rnExemple:
rn- dispute legate dernvecinatati,posesie,granituire,stramutare de hotare
rn- conflicte in materie succesorala sau mosteniri
rn- dispute privind revendicari etc
rn- dispute din domeniul raspunderiirnprofesionale,respectiv cauzele de malpraxis.
rn• conflicte in materie comerciala
rnExemple:
rn- conflicte de natura financiara sau bancara
rn- dispute privind executarea contractelor,rninterpretarea clauzelor contractuale, rezilierea sau rezolutiunea contractelor,rnpretentiile comerciale izvorate din neexecutarea sau executarea cu intarziere arncontractelor, orice situatie conflictuala generata in derularea contractelor dernnatura comerciala etc.
rn
rn• conflicte de familie
rnExemple:
rn- neintelegerile dintre soti privind continuarearncasatoriei (divort)
rn- impartirea bunurilor (partaj)
rn- exercitiul drepturilor parintesti
rn- stabilirea domiciliului copiilor
rn- contributia parintilor la intretinerea copiilorrn(pensie alimentara)
rn- orice alte neintelegeri care apar in raporturilerndintre soti cu privire la drepturi de care ei pot dispune potrivit legii
rn- conflicte intre membrii familiei etc.
rn
rn• conflicte de munca
rnExemple:
rn- in cazul rezilierii in mod abuziv a contractuluirnde munca
rn- conflicte intra si inter organizational intrerndiferite compartimente ale societatii
rn- conflictele intre angajati, angajat si angajatorrnetc.
rn• conflicte in domeniul protectiei consumatorului
rnExemple:
rn- consumatorul invoca existenta unui prejudiciu carnurmare a achizitionării unor produse sau servicii defectuoase
rn- consumatorul invoca nerespectarea clauzelorrncontractuale ori a garantiilor acordate
rn- consumatorul invoca existenta unor clauze abuziverncuprinse in contractele incheiate etc.
rn• in materie penala ( numai in cazul infractiunilorrnunde retragerea plangerii prealabile sau impacarea partilor inlaturarnraspunderea penala)
rnConform art. 2 alin. 4) din Legea nr. 192/2006 „ Nurnpot face obiectul medierii drepturile strict personale, cum sunt celernprivitoare la statutul persoanei, precum si orice alte drepturi de care partile,rnpotrivit legii, nu pot dispune prin conventie sau prin orice alt mod admis dernlege.”
rnBIROU DE MEDIATOR
rnMANOLACHE ELENA LACRAMIOARA
rn0741 792 520 orange
rn0732 447 088 vodafone

rnrn

[email protected]
rnLOC. IASI,STR. PRIMAVERII NR.2A,
rnBLOC TURN IASITEX, ETAJ 2, CAMERA 4, JUD.IASI;
rnLOC. TG. NEAMT,STR.M. EMINESCU,JUD. NEAMT.

rnrn

 
  Persoana de contact: MEDIATOR ELENA MANOLACHE
  Judetul: Iasi
  Localitatea: IASI
  Adresa: STR. PRIMAVERII , NR. 2A, BLOC TURN IASITEX, ETAJ.2,CAMERA 4, JUD.IASI.
    0741 792520
    emanolache20@yahoo.com

*

*

*