din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2377 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » ANAF: Decizia de calcul a taxei de poluare auto se emite in 2 zile de la data solicitarii

ANAF: Decizia de calcul a taxei de poluare auto se emite in 2 zile de la data solicitarii

  Publicat: 03 Jul 2008       8327 citiri       Sursa: NewsIn  


Forma de inchiriere a unor masini, utilaje, mijloace de transport si alte bunuri mobiliare sau imobiliare, practicata mai ales de societati
Decizia de calcul a taxei de poluare auto se emite in doua zile de la data solicitarii, iar pentru societatile de leasing termenul este de cinci zile, precizeaza Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF).

Ansamblu de conditii si elemente naturale qle Terrei: aerul, apa, solul si subsolul, toate straturile atmosferice, toate materiile organice si anorganice, precum si fiintele vii, sistemele naturale �n interactiune cuprinzand elementele enumerate anterior, inclusiv valorile materiale si spirituale.
Denumire data monedei unice europene.
Denumire data monedei unice europene.
Ca si componenta a structurii organizatorice, totalitate a posturilor care au aceleasi caracteristici principale referitoare la obiective, sarcini, autoritate si responsabilitate.
Legea 10 din 2001. Reconstituirea dreptului de proprietate asupra aceluiasi imobil care a fost preluat in mod abuziv in perioada de referinta a legii;
Mijloace de proba, prevazute in cap. II, t. III, C. proc. pen., partea generala.Potrivit legii, inscrisurile pot servi ca mijloace de proba, daca in continutul lor se arata fapte sau imprejurari de natura sa contribuie la aflarea adevarului.
1. Din punct de vedere economic, o cantitate dorita dintr-un anumit bun economic, care poate fi cumparata, intr-o perioada determinata, la anumite niveluri ale pretului.
Diferenta pozitiva intre valoarea elementelor care constituie garantia unui credit si valoarea creditului, constata de catre banci cu ocazia verificarii garantiilor.
Inscris oficial sau particular prin care se atesta recunoasterea unui drept, o obligatie sau un fapt.
Persoana fizica sau juridica obligata prin lege sa plateasca impozit.
Contribuabilii care nu au inscrise emisiile de CO2 in cartea de identitate a vehiculului vor trebui sa se adreseze Registrului Auto (RAR) pentru aceasta operatiune, intrucat emisiile sunt necesare la calculul taxei pe poluare pentru autovehiculele din categoria M1 (cu rulaj mediu anual de 15.000 km - n.r.) cu norma de poluare Euro 3, Euro4, Euro5 si Euro 6.

Vechimea autovehiculului pentru calculul taxei de poluare auto se determina in functie de data primei inmatriculari si nu pe baza anului fabricatiei. Pentru autovehiculele care urmeaza a fi inmatriculate in Romania, incepand cu data de 1 iulie 2008, persoana in numele careia se inmatriculeaza autovehiculul trebuie sa faca dovada platii taxei pe poluare.

ANAF mai precizeaza ca acei contribuabili care nu mai detin dovada platii taxei speciale (de inmatriculare auto - n.r.), trebuie sa solicite administratiei fiscale eliberarea unei copii dupa documentul de plata existent la unitatile Trezoreriei Statului in momentul depunerii cererii de restituire .

In plus, contribuabilii care de la data platii taxei speciale si pana la solicitarea restituirii diferentei de taxa si-au schimbat domiciliul vor depun cererea la organul fiscal in a carui evidenta se afla la data depunerii cererii.

Daca la organele fiscale se depun documente justificative, certificate sau alte inscrisuri intr-o limba straina, acestea vor fi insotite de traduceri in limba romana, certificate de traducatori autorizati.

Persoanelor care fac dovada achitarii taxei speciale pentru autovehicule, potrivit Codului fiscal, li se va restitui la cerere suma platita in plus . Restituirea taxei nu este posibila daca autovehiculul a fost vandut.

Pentru a atesta data primei inmatriculari a autovehiculelor in alte state este nevoie de un document eliberat sau autentificat de o autoritate din tara de unde a fost achizitionat autovehiculul (de regula documentul are acelasi continut cu cel din cartea de identitate emisa de RAR). Data primei inmatriculari se preia din documentul autentificat, prezentat de contribuabil.

_______

Calculator Taxa auto de poluare in vigoare de la 1 iulie 2008


Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Aspecte practice privind Cercetarea disciplinara a salariatilor
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor de masa in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor cadou in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati



Jurisprudenţă

In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Legislaţie

OUG 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor termene, precum si unele masuri bugetare
Ordonanta de urgenta 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor ...

OUG 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invatamant si alte sectoare de activitate bugetara
Ordonanta de urgenta 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invata ...

Legea 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor colective ale consumatorilor
Legea nr. 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor cole ...