din anul 2007, atuul tau de DREPT!
5591 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » A fost lansat Portalul UE privind imigratia

A fost lansat Portalul UE privind imigratia

  Publicat: 21 Nov 2011       1964 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Document oficial, eliberat in conditiile legii, care da dreptul titularului sa fie incadrat in munca in Romania.
Cui trebuie sa va adresati pentru a obtine un permis de munca in Germania? Un cetatean indian are nevoie de permis de sedere pentru a studia in Spania? Si unde puteti suna pentru a cere sprijin in cazul in care sa simtiti exploatati la locul de munca?

Retea formata din sute de milioane de calculatoare, conectate intre ele, pe principiul \"oricine cu oricine\", pe care se gasesc cateva zeci de mii de servere care asteapta, gata sa deserveasca cereri de la oricare din milioanele de calculatoare client.
Europa "cu geometrie variabila" este termenul utilizat pentru a descrie o metoda de integrare diferentiata, care tine seama de diferentele ireconciliabile care exista in interiorul structurii de integrare, si care face posibila, prin urmare, o separare permanenta intre un grup de state membre si un numar de unitati de integrare mai putin dezvoltate.
(UE). Fondata la 1 ianuarie 1993 prin aplicarea Tratatului de la Maastricht , Uniunea Europeana (UE) preia initiativa constructiei europene de la Comunitatea Economica Europeana (CEE).
Conform Art. 73 din Legea 8/1996, autorul unui program pentru calculator beneficiaza de dreptul exclusiv de realiza si a autoriza:
1. Din punctul de vedere al drepului civil, dreptul de dispozitie este alcatuit din dreptul de dispozitie materiala si dreptul de dispizitie juridica.
Componenta a sistemului de protectie sociala, reprezinta ansamblul de institutii si masuri prin care statul, autoritatile publice ale administratiei locale si societatea civila asigura prevenirea, limitarea sau inlaturarea efectelor temporare sau permanente ale unor situatii care pot genera marginalizarea sau excluderea sociala a unor persoane.
Europa "cu geometrie variabila" este termenul utilizat pentru a descrie o metoda de integrare diferentiata, care tine seama de diferentele ireconciliabile care exista in interiorul structurii de integrare, si care face posibila, prin urmare, o separare permanenta intre un grup de state membre si un numar de unitati de integrare mai putin dezvoltate.
Inlaturarea obstacolelor care impiedica miscarea libera in mediul ambiant si accesibilizarea diverselor zone ale societatii cum ar fi:
(Acord si Conventie). Prin Acordul semnat la Schengen la data de 14 iunie 1985, Belgia, Franta, Germania, Luxemburg si Olanda au convenit sa renunte treptat la controlul la frontierele comune si sa introduca libera circulatie pentru toti cetatenii statelor membre semnatare, ai altor state membre sau ai unor terte tari.

Comisarul european pentru afaceri interne, Cecilia Malmstrom, a lansat ``Portalul UE privind imigratia``, un site internet cu informatii practice pentru resortisantii straini care sunt interesati sa se mute in UE. Site-ul, ec.europa .eu/immigration , se adreseaza si migrantilor care se afla deja pe teritoriul UE si care ar dori sa se mute dintr-un stat membru in altul. Site-ul ofera informatii specifice pentru fiecare categorie de migranti cu privire la procedurile aplicate in materie de migratie in toate cele 27 de state membre.

Comisarul MalmstrA�m a declarat: ``Multi dintre cei care doresc sa se mute in Uniunea Europeana nu stiu ce posibilitati exista in acest sens, cum sa solicite un permis de sedere sau care sunt riscurile asociate migratiei ilegale, iar migrantii care se afla deja pe teritoriul UE nu isi cunosc intotdeauna drepturile . Trebuie sa le punem la dispozitie informatii fiabile si usor accesibile cu privire la aceste proceduri uneori complicate.``

Portalul UE privind imigratia constituie un prim punct de acces la informatii actualizate si practice privind procedurile si politicile in materie de imigratie existente la nivelul UE si la nivel national. Lucratorii, cercetatorii, studentii si cei care doresc sa se alature familiei lor care se afla deja in UE pot gasi aici informatii adaptate nevoilor lor cu privire la statul membru in care ar fi interesati sa se mute. Portalul cuprinde si linkuri directe catre site-urile autoritatilor nationale in domeniul imigratiei. Utilizatorii pot, de asemenea, gasi informatii clare cu privire la drepturile lor si sa afle daca au nevoie de viza pentru a intra pe teritoriul UE.

Portalul UE privind imigratia explica modalitatile legale de trecere a frontierei inspre UE si descrie riscurile asociate migratiei ilegale, de exemplu traficul si contrabanda. Migrantii si potentialii migranti vor gasi aici si o lista cuprinzatoare de organizatiile guvernamentale si neguvernamentale pe care le pot contacta pentru a solicita asistenta . In plus, organizatiile de sprijinire a migrantilor, precum si autoritatile din domeniul imigratiei, serviciile de ocupare a fortei de munca si cadrele universitare pot, la randul lor, beneficia de informatiile detaliate accesibile prin intermediul acestui site.

Portalul UE privind imigratia este accesibil in limbile engleza si franceza la adresa: http://ec.europa .eu/immigration/

Sunt in pregatire versiunile in limbile araba si spaniola ale site-ului si se lucreaza, de asemenea, la variante de imbunatatire a acestuia, pentru a se asigura o mai mare accesibilitate a portalului de pe diferite platforme tehnice.

Pentru crearea acestui portal al UE privind imigratia, Comisia a desfasurat un vast proces de consultare, la care au participat organizatii de sprijinire a migrantilor, sindicate, asociatii patronale si grupari cu caracter religios din tarile de origine, de tranzit si de destinatie. Astfel de consultari au avut loc in Belgia, Republica Ceha, Franta, Germania, Spania si Mali.

20,1 milioane de cetateni ai UE sunt resortisanti ai unor tari terte, reprezentand aproximativ 4 % din totalul populatiei UE.

In 2010, statele membre ale UE si tarile participante la cooperarea Schengen au eliberat peste 11 milioane de vize.

Numarul estimat al persoanelor care fac obiectul traficului catre sau pe teritoriul UE este de cateva sute de mii in fiecare an.



Citeşte mai multe despre:    Imigranti    Comisia Europeana    Organizatia Internationala pentru Migratie

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

CJUE impune sanctiuni financiare Romaniei pentru ca nu a inchis depozite de deseuri neautorizate
15 Dec 2023 | 707

Comisia Europeana: Liniile Directoare privind lucratorii sezonieri in contextul pandemiei COVID-19
23 Jul 2020 | 1486

Consiliul Concurentei: Companiile pot actiona coordonat astfel incat sa evite deficitul de produse esentiale
23 Mar 2020 | 1181

Romania va avea cel putin un hub de inovare digitala cu grad ridicat de specializare in inteligenta artificiala
20 Feb 2020 | 1085

In 2020 vor fi admisi 30.000 de lucratori straini pe piata fortei de munca din Romania
26 Dec 2019 | 1200

CE lanseaza o noua cerere de candidaturi pentru permisele de calatorie DiscoverEU
25 Nov 2019 | 1631



Articole Juridice

Poate un cetatean Non-UE, care lucreaza in Romania, sa fie detasat intr-un alt stat UE?
Sursa: EuroAvocatura.ro

Fenomenul muncii subdeclarate. Reglementare si probleme practice
Sursa: avocat Irina Maria Diculescu | MCP Cabinet avocati

Un medicament care se elibereaza fara prescriptie medicala intr-un stat membru nu poate fi comercializat in alt stat membru decat daca acesta din urma a autorizat la randul sau introducerea sa pe piata
Sursa: Curtea de Justitie a Uniunii Europene

Ce sunt locurile de munca ecologice?
Sursa: EuroAvocatura.ro

Jurisprudenţă

Excluderea perioadei de disponibilitate din timpul lucrat. Conditiile restituirii platii nedatorate unor drepturi salariale
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Constanta - Decizia civila nr. 153 din data de 17.06.2020