din anul 2007, atuul tau de DREPT!
3699 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Vicepresedinte ANRP cercetat de procurorii DNA pentru trafic de influenta

Vicepresedinte ANRP cercetat de procurorii DNA pentru trafic de influenta

  Publicat: 29 Aug 2011       2799 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Este fapta ce prezinta pericol social, care a fost savarsita cu vinovatie si este prevazuta de legea penala.
Este fapta ce prezinta pericol social, care a fost savarsita cu vinovatie si este prevazuta de legea penala.
Forma a participatiei penale ce consta in fapta unei persoane care, cu intentie, inlesneste sau ajuta in orice mod la savarsirea unei fapte prevazute in legea penala,
Puterea de a participa la deciziile referitoare la politicile financiare si operationale (de exploatare) ale unei intreprinderi detinute, fara ca totusi sa se exercite un control asupra acestor decizii.
Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie efectueaza acte de urmarire penala fata de inculpatul BACIU REMUS VIRGIL, vicepresedinte al Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (A.N.R.P), cu rang de subsecretar de stat, in sarcina caruia s-au retinut infractiunea de trafic de influenta si fata de ANDRUSENCO CAMELIA TEODORA, persoana fara calitate speciala, in sarcina careia s-a retinut infractiunea de complicitate la trafic de influenta

Act procedural in care procurorul sau organul de urmarire penala consemneaza o dispozitie asupra unor acte sau masuri de urmarire penala.
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Baciu Emilian - membru al Parlamentului Romaniei.
Denumire generica pentru toate felurile de monede si semne ale valorii. Au aparut din necesitatea de a facilita schimburile de marfuri.
Denumire generica pentru toate felurile de monede si semne ale valorii. Au aparut din necesitatea de a facilita schimburile de marfuri.
Actiuni emise de societatile comerciale de capitaluri fara ca pe ele sa fie mentionat numele titularului.
Este acea entitate destinata realizarii platii prin echivalent a despagubirilor aferente imobilelor preluate in mod abuziv de statul rom�n in perioada de referinta a actelor normative prevazute la art.1 alin. (1)
Este dreptul persoanelor fizice sau juridice, al statului sau unitatilor administrativ-teritoriale asupra bunurilor mobile sau imobile, bunuri asupra carora proprietarul exercita atributele dreptului de proprietate in interes propriu, dar in limitele legii.
Ansamblu unitar al regulilor de conduita obligatorii, susceptibile de a fi aduse la indeplinire prin puterea de stat.
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Baciu Emilian - membru al Parlamentului Romaniei.
Androne Stelian - membru al Parlamentului Romaniei.
Albu Alexandru - membru al Parlamentului Romaniei.
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Una din masurile preventive privative de libertate reglementata in Codul de procedura penala si prevazuta si de Constitutia Romaniei, revizuita.
Cale de atac; actiune introdusa la instanta judecatoreasca superioara celei care a pronuntat o hotarare in prima instanta, prin care se solicita anularea hotararii judecatoresti si judecarea in fond a cauzei; cerere de apel
Privare de libertate a unei persoane prin arestarea sa.Arestare preventiva,
Zile in care se cuprinde intreg intervalul de timp dintre momentul inceperii si implinirii termenului, inclusiv prima si ultima zi a termenului.
1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
Este fapta ce prezinta pericol social, care a fost savarsita cu vinovatie si este prevazuta de legea penala.
Puterea de a participa la deciziile referitoare la politicile financiare si operationale (de exploatare) ale unei intreprinderi detinute, fara ca totusi sa se exercite un control asupra acestor decizii.
Depasire a legalitatii,
Prevazuta in cap. IV, t. I, C. proc. pen., partea speciala, activitate prin care procurorul sau instanta de judecata declanseaza actiunea penala impotriva invinuitului,
Act normativ care cuprinde principiile si reglementarile referitoare la relatiile sociale avand ca obiect vanzarea si cumpararea marfurilor.
Reprezinta respectarea de catre autoritatile administratiei publice a obligatiei de a informa cu privire la modul de stabilire a activitatilor componente si a obiectivelor,
Potrivit dispozitiilor procesual penale, invinuitul dau inculpatul nu este obligat sa probeze nevinovatia sa,

Din Ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurori au rezultat urmatoarele:

In perioada iunie - august 2011, inculpatul Baciu Remus Virgil, in calitate de vicepresedinte al Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (A.N.R.P.), cu rang de subsecretar de stat, a pretins, prin intermediul coinculpatei Andrusenco Camelia Teodora, de la patru persoane indrituite la despagubiri in baza Legii 10/2001 (privind regimul juridic al unor imobile preluate in mod abuziv in perioada 6 martie 1945 - 22 decembrie 1989) o suma de bani reprezentand aproximativ 15% din valoarea despagubirilor acordate de catre A.N.R.P., pentru a face demersuri in sensul urgentarii solutionarii dosarelor de despagubiri si remiterii despagubirilor cuvenite, prin convertirea sumei de bani in actiuni la Fondul Proprietatea .

Valoarea terenului asupra caruia persoanele obtinusera drept de proprietate, cu suprafata de 7.180 m.p., situat in municipiul Bucuresti, a fost stabilita la suma de 36.589.160 lei (echivalentul a 10.482.800 euro), iar prin decizia Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor (C.C.S.D.) din ianuarie 2007, se aprobase plata catre titulari a sumei mentionate.
Concret, in cursul lunii august, inculpatul Baciu Remus Virgil a primit, prin intermediul inculpatei Andrusenco Camelia Teodora, suma de aproximativ 400.000 lei de la invinuita Androne Elisabeta, iar in ziua de 8 august 2011, suma de aproximativ de 450.000 lei de la invinuita Stan Valeria, in scopul sus mentionat.

De asemenea, in cursul zilei de 24 august 2011, inculpata Andrusenco Camelia Teodora a primit de la invinuitele Albu Elena si Visan Petra, prin intermediul celei din urma, suma totala de 927.000 lei.
In ziua de 26 august 2011, inculpata Andrusenco Camelia Teodora s-a intalnit cu inculpatul Baciu Remus Virgil, caruia i-a remis, ca obiect al infractiunii de trafic de influenta, suma de 400.900 lei provenita din cei 927.000 lei primiti de coinculpata in imprejurarile prezentate mai sus, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante.
Inculpatilor Baciu Remus Virgil si Andrusenco Camelia Teodora li s-au adus la cunostinta acuzatiile in conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedura penala, iar la data de 27 august 2011, procurorii anticoruptie au dispus retinerea acestora. La data de 28 august 2011, Curtea de Apel Bucuresti a dispus arestarea preventiva a celor doi inculpati pentru 29 de zile .
In cauza se efectueaza cercetari si fata de invinuitele Albu Elena, Visan Petra, Androne Elisabeta si Stan Valeria, in sarcina carora s-a retinut infractiunea de cumparare de influenta .

Procurorii anticoruptie au beneficiat de sprijinul Serviciului Roman de Informatii, Inspectoratului General al Politiei Romane si al Jandarmeriei Romane.

Amintim faptul ca BACIU REMUS VIRGIL a fost trimis in judecata intr-un alt dosar pentru luare de mita si abuz in serviciu contra intereselor publice cu consecinte deosebit de grave, detalii in comunicat nr. 257/VIII/3 din 19 octombrie 2007.

Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, necesara in vederea propunerii unor masuri preventive, activitate care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.



Citeşte mai multe despre:    Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor    ANRP    Trafic de influenta

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

DNA: Sinteza condamnarilor din luna iunie 2019
16 Jul 2019 | 840

RIL admis: Obligatia de a transmite dispozitia impreuna cu dosarul administrativ direct catre Secretariatul CNCI
25 May 2019 | 1296

Decizia ICCJ nr. 80/2018: ANRP va face evaluarea imobilelor conform grilei notariale din anul 2013
16 Nov 2018 | 2142

DNA a dispus luarea masurii controlului judiciar pe cautiune in dosarul ANRP a unui deputat din Parlamentul Romaniei
10 Dec 2015 | 1482

DNA a inceput urmarirea penala impotriva a doi deputati in dosarul ANRP pentru infractiunea de abuz in serviciu si trafic de influenta
27 Nov 2015 | 1549

12 persoane au fost trimise in judecata in dosarul retrocedarilor frauduloase
10 Apr 2015 | 2263



Articole Juridice

Diferentierea termenelor de solutionare a cererilor de restituire a imobilelor preluate abuziv si egalitatea in drepturi
Sursa: Irina Maria Diculescu

Jurisprudenţă

Revocare Hotarare ANRP dupa ce acesta a intrat in circuitul civil si si-a produs efectele prin efectuarea unei plati partiale a despagubirilor
Pronuntaţă de: Decizia nr. 1667 din 17.09.2018 a Curtii de Apel Galati

Validarea deciziilor acordarea de despagubiri privind acordarea de despagubiri pentru bunurile abandonate in Bulgaria de catre persoanele refugiat in baza Tratatului dintre Romania Bulgaria
Pronuntaţă de: Decizia nr. 420/27 februarie 2018 a Curtii de Apel Galati

Contract de asigurare de raspundere civila profesionala incheiat de avocat. Introducerea unei clauze de anterioritate
Pronuntaţă de: I.C.C.J., Sectia a II-a civila, decizia nr. 46 din 16 ianuarie 2020

Cerere de acordare a unor masuri reparatorii prin echivalent aferente unui imobil preluat abuziv in perioada comunista. Obligatia dovedirii calitatii de proprietar la momentul confiscarii
Pronuntaţă de: I.C.C.J., Sectia de contencios administrativ si fiscal, decizia nr. 708 din 10 februarie 2020