din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2703 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » DNA: Precizari privind cazul eurodeputatului Adrian Severin

DNA: Precizari privind cazul eurodeputatului Adrian Severin

  Publicat: 12 Jul 2011       1775 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Termen folosit in t. VIII, art. 145, C. pen., partea generala, prin el intelegandu-se tot ce priveste autoritatile publice,
Ca urmare a informatiilor contradictorii vehiculate in spatiul public referitoare la derularea anchetei penale care il vizeaza pe Adrian Severin, Membru al Parlamentului European, cele mai recente aparand in contextul interviului acordat de Directorul General al OLAF, domnul Giovanni Kessler, Biroul de Informare si Relatii Publice este abilitat sa faca urmatoarele precizari:

Data calendaristica a unui inscris sub semnatura privata, care nu poate fi contestata de terti.
Prevazute in cap. I, t. III, C. proc. pen., partea generala, mijloace prin care se constata elementele de fapt ce pot servi ca proba
Dovada pe care o poate face cel chemat sa raspunda pentru insulta sau calomnie, in scopul de a stabili adevarul afirmatiei sau imputarii facute si a inlatura astfel caracterul penal al faptei.
Parlamentul European reprezinta cele 453 milioane de cetateni ai Statelor Membre ale Uniunii Europene. Este singura institutie Uniunii care este aleasa direct de catre cetateni si joaca un rol politic in crestere in cadrul Uniunii Europene.
Una din hotararile judecatoresti, prevazuta in cap. I, t, II, C. proc. pen. partea speciala.
Severin Adrian - membru al Parlamentului Romaniei.
Sunt mijloace de convingere prin care se stabileste existenta unor acte sau fapte juridice si, automat, a unor drepturi si obligatii ce rezulta din acestea.
Mijloace de proba, prevazute in cap. II, t. III, C. proc. pen., partea generala.Potrivit legii, inscrisurile pot servi ca mijloace de proba, daca in continutul lor se arata fapte sau imprejurari de natura sa contribuie la aflarea adevarului.
Parlamentul European reprezinta cele 453 milioane de cetateni ai Statelor Membre ale Uniunii Europene. Este singura institutie Uniunii care este aleasa direct de catre cetateni si joaca un rol politic in crestere in cadrul Uniunii Europene.

La data de 5 aprilie 2011, Directia Nationala Anticoruptie, prin intermediul Ministerului Justitiei, a solicitat Presedintelui Parlamentului European ridicarea imunitatii lui Adrian Severin, Membru al Parlamentului European, cat si o opinie juridica referitoare la incidenta unor dispozitii procedurale prevazute in Protocolul privind privilegiile si imunitatile Uniunii Europene. La data de 12 mai 2011, Presedintele Parlamentului European a confirmat in scris primirea solicitarilor si a comunicat ca cererea Directiei Nationale Anticoruptie de ridicare a imunitatii lui Adrian Severin a fost transmisa Comisiei pentru afaceri juridice din cadrul Parlamentului European.
In plus, in data de 12 aprilie 2011, Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie a solicitat Presedintelui Parlamentului European sa ia toate masurile pentru conservarea bunurilor, documentelor, computerelor si a altor mijloace de proba aflate in birourile Parlamentului European, cat si datele stocate in serverele institutiei, necesare desfasurarii anchetei penale. Cu aceeasi ocazie, Directia Nationala Anticoruptie a reiterat cererea de a comunica o opinie juridica in legatura cu unele proceduri prevazute in Protocolul privind privilegiile si imunitatile Uniunii Europene.

In sedinta din 23 iunie 2011, Parlamentul European a hotarat ridicarea imunitatii lui Adrian Severin si a incredintat Presedintelui Parlamentului European sarcina de a transmite imediat aceasta decizie autoritatilor competente si lui Adrian Severin .
Ca urmare a luarii la cunostinta, exclusiv din spatiul public, a deciziei Parlamentului European de ridicare a imunitatii lui Adrian Severin, la data de 4 iulie 2011, Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie a solicitat Presedintelui Parlamentului European sa comunice daca s-a procedat la sigilarea spatiilor apartinand Parlamentului European utilizate de Adrian Severin si daca masura sigilarii este inca in vigoare in scopul conservarii unor eventuale probe necesare solutionarii cauzei penale. De asemenea, pentru a putea obtine autorizatiile necesare efectuarii perchezitiilor, Directia Nationala Anticoruptie a solicitat Presedintelui Parlamentului European sa isi dea acordul referitor la perchezitionarea birourilor europarlamentarului Adrian Severin, accesul la sistemul informatic al institutiei si ridicarea de obiecte, inscrisuri sau date informatice.

Pana in acest moment, Parlamentul European nu a informat in scris Directia Nationala Anticoruptie cu privire la decizia ridicarii imunitatii lui Adrian Severin si nici nu a comunicat daca isi da acordul cu privire la perchezitionarea spatiilor si datelor informatice apartinand Parlamentului European sau daca s-a luat masura conservarii probelor, informari absolut necesare instrumentarii cauzei penale referitoare la europarlamentarul Adrian Severin.



Citeşte mai multe despre:    Adrian Severin    Eurodeputati    Parlamentul European    DNA    Masuri asiguratorii

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Eurodeputatii adopta noi reguli privind drepturile de autor in mediul digital
18 Apr 2019 | 858

Romania a obtinut un an suplimentar pentru utilizarea fondurilor alocate de UE
24 Sep 2013 | 1257

Adrian Severin va fi judecat de ICCJ pentru luare de mita si trafic de influenta
11 Sep 2013 | 1556

PE a stabilit noi reguli pentru limitarea riscului la cumpararea casei prin imprumut
10 Sep 2013 | 1754

DNA a extins cercetarile penale fata de Adrian Severin
16 Jul 2012 | 1588



Articole Juridice

Procedura de comitologie in Tratatul de la Lisabona
Sursa: EuroAvocatura.ro