din anul 2007, atuul tau de DREPT!
3904 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Grupare specializata in inselaciuni cu terenuri si credite false, destructurata

Grupare specializata in inselaciuni cu terenuri si credite false, destructurata

  Publicat: 15 Mar 2011       2277 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Relatie sociala care ia nastere in legatura cu insusirea de catre oameni a buburilor materiale, in primul rand a mijloacelor de productie.
Denumire data monedei unice europene.
Membri unei grupari sunt suspectati ca au vandut, in mod fictiv, terenuri, prin folosirea de acte de proprietate si acte de identitate false, cauzand prejudicii victimelor intre 50.000 si 300.000 de euro

Suma de bani sau alte valori pe care o persoana numita creditor o acorda unei alte persoane, numita debitor,
Contract prin care este asigurata plata de catre debitor/garantul/garantii sai a obligatiilor sale fata de creditorul sau.
Inscris (cambie, bilet la ordin, cec, etc.) emis de catre o banca sau o institutie de credit, care confera detinatorului sau
Modalitate de plata des utilizata in decontarea platilor interne si internationale, intrucat ofera suficiente garantii, atat vanzatorului cat si cumparatorului:
Hartie de valoare care reprezinta o cota fixa din capitalul unei societati pe actiuni.
Denumire generica pentru toate felurile de monede si semne ale valorii. Au aparut din necesitatea de a facilita schimburile de marfuri.
Mijloace de proba, prevazute in cap. II, t. III, C. proc. pen., partea generala.Potrivit legii, inscrisurile pot servi ca mijloace de proba, daca in continutul lor se arata fapte sau imprejurari de natura sa contribuie la aflarea adevarului.
Ideea dezvoltarii unei identitati de aparare europeana a aparut din doua considerente: -in cursul ultimilor ani, Europa a fost confruntata cu un climat in care au aparut mai multe focare de instabilitate in jumatatea estica a continentului(Bosnia-Hertegovina, Kosovo)
(escrocheria). Infractiune care face parte din grupul infractiunilor contra aptrimoniului (privat sau public), prevazute in t. III, art. 215, C. pen., partea speciala si consta in inducerea in eroare a unei persoane,
Relatie sociala care ia nastere in legatura cu insusirea de catre oameni a buburilor materiale, in primul rand a mijloacelor de productie.
Este persoana fizica sau juridica titulara in exclusivitate sau in indiviziune a dreptului real asupra corpului de proprietate supus inscrierii.
Ansamblu unitar al regulilor de conduita obligatorii, susceptibile de a fi aduse la indeplinire prin puterea de stat.
(escrocheria). Infractiune care face parte din grupul infractiunilor contra aptrimoniului (privat sau public), prevazute in t. III, art. 215, C. pen., partea speciala si consta in inducerea in eroare a unei persoane,
Expresie folosita in t. VIII, art. 146, C. proc. pen., partea generala,
Suma de bani sau alte valori pe care o persoana numita creditor o acorda unei alte persoane, numita debitor,
Contract prin care este asigurata plata de catre debitor/garantul/garantii sai a obligatiilor sale fata de creditorul sau.
1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.

Totodata, suspectii au incheiat contracte de credit si au obtinut in mod ilegal credite de la diferite institutii bancare din Romania folosind acte de identitate si acte de garantie false, prejudiciind astfel, bancile, cu sumele obtinute cu titlu de credit .



In cursul zilei de ieri, politisti ai B.C.C.O. Bucuresti, impreuna cu cei de la B.C.C.O. Constanta si B.C.C.O. Pitesti, cu sprijinul informativ al D.G.I.P.I., sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Bucuresti, au desfasurat o actiune de prindere a 15 membri ai unei grupari infractionale organizate ce actiona pe raza municipiului Bucuresti, si in judetele Constanta si Arges, formata din 19 persoane, pe numele carora procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Bucuresti au emis mandate de aducere.

In fapt, in perioada 2008 - 2010, cei 19 suspecti, condusi de liderii gruparii, Constantin D., Andrei D. si Marin D., din municipiul Bucuresti, au constituit un grup infractional organizat, cu scopul obtinerii in mod ilegal de sume mari de bani prin savarsirea infactiunilor de inselaciune prin mijloace frauduloase si avand consecinte deosebit de grave, falsificarea instrumentelor oficiale, folosirea instrumentelor oficiale false, fals material in inscrisuri oficiale, uz de fals si fals privind identitatea .

Activitatea infractionala a grupului a constat in inselaciunea cu consecinte deosebit de grave prin vanzarea, in mod fictiv, a unor terenuri de pe raza municipiului Bucuresti prin folosirea de acte de proprietate si acte de identitate false, pentru a prezenta, astfel, partii vatamate falsa calitatate de proprietar al terenului si a vinde in acest mod, in fals, prin substituirea poprietarului de drept respectiva proprietate, cauzand astfel prejudicii victimelor intre 50.000 si 300.000 de euro, respectiv, inselaciunea cu consecinte deosebit de grave prin incheierea de contracte de credit si obtinerea in mod ilegal de credite de la diferite institutii bancare din Romania prin folosirea de acte de identitate false si acte de garantie false, prejudiciind astfel bancile cu sumele obtinute cu titlu de credit, banii obtinuti fiind folositi in activitatea infractionala.

Gruparea infractionala era organizata ca o structura de tip mafiot, familiala, fiecare dintre liderii gruparii coordonand cate o latura a activitatii infractionale si ocupandu-se de recrutarea de noi membri, fiecare alt membru avand de executat o anumita sarcina specifica, reusind, in acest mod, sa contureze si sa desfasoare activitatea infractionala per ansamblu, gruparea beneficiind si de complicitatea unor functionari bancari, precum si a unor functionari publici.

In urma actiunii desfasurate ieri, suspectii cercetati in cauza au fost condusi la sediul D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Bucuresti, procurorii luand masura retinerii pentru 24 de ore fata de opt dintre acestia, urmand ca in cursul zilei de astazi sa fie prezentati Tribunalului Bucuresti cu propunerea de arestare preventiva.

Pana in prezent, premergator actiunii din data de 14 martie a.c., au fost deja retinuti si, ulterior arestati in cauza, alti 5 suspecti, membri ai aceleiasi grupari.

Cercetarile sunt continuate de catre politistii B.C.C.O. Bucuresti, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Bucuresti, pana la finalizarea cauzei.



Citeşte mai multe despre:    Inselaciune    Terenuri    Credite    DIICOT

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

CCR: Convertirea dreptului de folosinta in drept de proprietate in cazul cetatenilor straini si apatrizilor
17 Jun 2020 | 2299

SRJ MediaSind: TVR impune o procedura ilegala si imorala pentru a concedia angajatii incomozi
11 Mar 2020 | 1206

Proiectele de acte normative adoptate de Guvern in cadrul sedintei din 10 martie 2020
11 Mar 2020 | 1291

Proiectele de acte normative aprobate sau de care Guvernul a luat act in sedinta din 27 august 2019
01 Sep 2019 | 1232

A fost ratificat Acordul intre Guvernul Romaniei si Guvernul Emiratelor Arabe Unite privind dobandirea, pe baza de reciprocitate, a dreptului de proprietate asupra terenurilor
18 Jul 2019 | 1005

Decrete de promulgare semnate de Presedintele Romaniei in data de 12.07.2019.
12 Jul 2019 | 952



Articole Juridice

Dobandirea dreptului de servitute, de trecere si de acces prin hotarare judecatoreasca
Sursa: avocat Andreea-Cristina Deaconu | MCP Cabinet avocati

Dialogurile MCP (XII)- Uzucapiunea terenurilor scoase din circuitul juridic
Sursa: Avocat Marius-Catalin Predut

Conditiile in care se poate construi pe un teren privat cu functiunea de spatiu verde, dupa suspendarea PUZ-urilor coordonatoare de sector
Sursa: Roxana Dudau, Partener Asociat si coordonator al practicii de drept imobiliar din cadrul Radu si Asociatii SPRL

Termenul in care se accepta si se dezbate succesiunea
Sursa: avocat Emilia Alexandra Ioana | MCP Cabinet avocati

Jurisprudenţă

Inselaciune. Incheierea si executarea unui contract. In dubio pro reo
Pronuntaţă de: Decizia nr. 960/A din 01.10.2018a Curtii de Apel Galati

CEDO: Iancu impotriva Romaniei. Proces echitabil
Pronuntaţă de: Curtea Europeana a Drepturilor Omului

Limitele efectului devolutiv al apelului
Pronuntaţă de: I.C.C.J., Sectia a II-a civila, decizia nr. 334 din 11 februarie 2020

Folosirea unui inscris falsificat in fata unei instante de judecata, in scopul obtinerii unui folos patrimonial injust, nu realizeaza elementele de tipicitate ale infractiunii de inselaciune
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia penala, decizia nr. 268/RC din 25 iunie 2019