din anul 2007, atuul tau de DREPT!
3997 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Precizarile MJLC ref. eventuala amanare a aderarii Romaniei la Spatiul Schengen

Precizarile MJLC ref. eventuala amanare a aderarii Romaniei la Spatiul Schengen

  Publicat: 06 Jan 2011       1719 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Ansamblu unitar al regulilor de conduita obligatorii, susceptibile de a fi aduse la indeplinire prin puterea de stat.
1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
(Acord si Conventie). Prin Acordul semnat la Schengen la data de 14 iunie 1985, Belgia, Franta, Germania, Luxemburg si Olanda au convenit sa renunte treptat la controlul la frontierele comune si sa introduca libera circulatie pentru toti cetatenii statelor membre semnatare, ai altor state membre sau ai unor terte tari.
Invocarea Mecanismului de Cooperare si Verificare drept cauza a unei eventuale amanari a aderarii Romaniei la Spatiul Schengen ignora temeiul juridic si scopurile Deciziei Comisiei Europene din 13 decembrie 2006 privind instituirea mecanismului.

Ansamblu unitar al regulilor de conduita obligatorii, susceptibile de a fi aduse la indeplinire prin puterea de stat.
Partea introductive a hotararii judecatoresti, care cuprinde: denumirea instantei; ziua, luna si anul sedintei de judecata, cu mentiunea daca aceasta a fost sau nu publica; numele si prenumele judecatorilor,
Totalitatea bunurilor mobile si imobile, precum si a altor valori cu care un asociat participa la constituirea sau majorarea capitalului social al unei societati comerciale.
In sensul restrans al termenului, dreptul comunitar este format din Tratatele fondatoare (dreptul primar) si din prevederile instrumentelor adoptate de institutiile comunitare in aplicarea acestora (legislatia secundara: regulamente, directive, etc). Odata adoptata Constituia Europeana, aceasta va inlocui tratatele fondatoare.
Potrivit Legii 213/1998 privind proprietatea publica si regimul juridic al acesteia, totalitatea bunurilor care formeaza obiectul dreptului de proprietate publica.
Programele de aplicatie sunt acele programe care transforma calculatorul intr-un instrument pentru efectuarea unui anumit tip de lucrari si/sau rezolvarea unor probleme specifice.
Termen folosit pentru a desemna activitatea instantelor judecatoresti.
Termen folosit pentru a desemna activitatea instantelor judecatoresti.

De asemenea, o astfel de motivatie ignora faptul ca in toate Rapoartele de tara, inclusiv cel din iulie 2010, au fost mentionate progrese constante in privinta Obiectivului (Benchmark) nr. 3 al mecanismului, privind combaterea coruptiei la nivel inalt.



Ca o confirmare a faptului ca Romania actioneaza decisiv in combaterea coruptiei sta si faptul ca prin intermediul Ministerului Justitiei, Romania a devenit membru fondator al Academiei Internationale Anticoruptie infiintata la Viena, in septembrie 2010.


Invocarea politicii Romaniei privind acordarea cetateniei drept o preocupare in contextul calendarului aderarii Romaniei laSpatiulSchengen ignora faptul ca legea romana si practica autoritatilor romane in domeniu se incadreaza in standardele europene. Statisticile arata ca numarul de cetatenii acordate anual de Romania, precum si in medie in ultimii ani este rezonabil si se afla sub numarul de cetatenii acordate de alte state membre ale Uniunii Europene.


Romania a avut un aport permanent in ultimii ani la desfasurarea agendei europene in domeniul Justitiei si Afacerilor Interne, concretizat in co-initierea unor instrumente de drept comunitar si pozitiile constructive abordate in consiliile JAI.


De asemenea, Romania a realizat in ultimii ani o serie de programe de cooperare in domeniul Justitiei si combaterii coruptiei, cu un sprijin uman si financiar semnificativ din partea statelor membre ale Uniunii Europene, care confirma increderea acestora in certitudinea traiectului progresiv al Romaniei in domeniu .


Politica Romaniei de sprijin a Republicii Moldova in aspiratiile sale europene, concretizata in domeniul Justitiei printr-un program de cooperare intre ministerele de resort, contribuie la promovarea standardelor si valorilor europene precum independenta Justitiei si combaterea coruptiei, la consolidarea reputatiei si influentei Uniunii Europene la granitele sale din est.


Ministerul Justitiei a desfasurat in anul 2010 multiple demersuri diplomatice in sfera de competenta, pentru explicarea progreselor in cadrul activitatii de combatere a coruptiei, precum si a celorlalte politici ale ministerului, inclusiv in domeniul cetateniei.


Astfel, intalniri bilaterale precum cele desfasurate in 2010 cu comisarii europeni Viviane Reding si Cecilia Mallmstrom, secretarul general al Comisiei Europene Catherine Day, ministrii de Justitie din Germania (2), Franta, Austria, Finlanda (2), Marea Britanie, Suedia, Italia, Bulgaria (3) si Spania, vor continua si in programul diplomatic al Ministerului de Justitie in 2011.



Citeşte mai multe despre:    Spatiul Schengen

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Casa Nationala de Pensii Publice incepe modernizarea sistemului informatic integrat
15 Jun 2024 | 876

ANOFM 48.848 locuri de munca vacante la nivel national si in reteaua EURES in iunie 2024
15 Jun 2024 | 500

15 noiembrie 2024 - data limita pana la care Romania trebuie sa implementeze salariul minim european
13 Jun 2024 | 754

Inregistrarea in evidentele agentiilor pentru ocuparea fortei de munca a absolventilor de invatamant, promotia 2024
12 Jun 2024 | 670

Mecanismul de decontare de catre angajator a achizitiei de ochelari, in limita a 500 lei de persoana
11 Jun 2024 | 881

ICCJ (RIL): Termenul de preaviz incepe sa curga din ziua urmatoare comunicarii notificarii de preaviz si se implineste in ultima zi a termenului
20 May 2024 | 564



Articole Juridice

Acordarea despagubirilor pe durata suspendarii contractului individual de munca
Sursa: MCP avocati

Poate un cetatean Non-UE, care lucreaza in Romania, sa fie detasat intr-un alt stat UE?
Sursa: EuroAvocatura.ro

Somatia europeana de plata. Modalitate de recuperare a creantelor transfrontaliere
Sursa: av. Andreea Deaconu

Portal.Just.ro - Dreptul justitiabilului de a ii fi sterse datele cu caracter personal
Sursa: MCP avocati

Jurisprudenţă

In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Conditiile speciale de munca presupun cote de contributii de asigurari sociale diferite
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti