din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2323 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Orientari pentru politicile de ocupare a fortei de munca

Orientari pentru politicile de ocupare a fortei de munca

  Publicat: 25 Oct 2010       1584 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Pierderea increderii in moneda unei tari sau in alte active financiare ale acesteia,
Europa "cu geometrie variabila" este termenul utilizat pentru a descrie o metoda de integrare diferentiata, care tine seama de diferentele ireconciliabile care exista in interiorul structurii de integrare, si care face posibila, prin urmare, o separare permanenta intre un grup de state membre si un numar de unitati de integrare mai putin dezvoltate.
Una din hotararile judecatoresti, prevazuta in cap. I, t, II, C. proc. pen. partea speciala.
Globalizarea si criza financiara afecteaza ocuparea fortei de munca in Europa . Pentru a contribui la redresarea situatiei, EPSCO (Consiliul Ocuparea Fortei de Munca, Politica Sociala, Sanatate si Consumatori) din 21 octombrie a adoptat o decizie privind orientarile pentru politicile de ocupare a fortei de munca ale statelor membre.

este decizia de a renunta la un bun sau la un drept (de regula) de proprietate, luata in anumite conditii prevazute de lege;
Incluziunea sociala se refera la asigurarea accesului persoanelor defavorizate la locuri de munca si integrarea lor in societate.
Desemneaza ansamblul de masuri, prestatii in bani si in natura, acordate in vederea protejarii veniturilor in cazul aparitiei riscurilor sociale.
Se refera la dezavantajul social, la pierderea si limitarea sanselor unei persoane de a lua parte la viata comunitatii la un nivel echivalent cu ceilalti membri.

Orientarile fac parte dintr-un pachet de masuri menit sa conduca la imbunatatirea performantelor economice in cadrul programului Europa 2020, care reprezinta noua strategie pe o perioada de zece ani pentru ocuparea fortei de munca si o crestere inteligenta, durabila si favorabila incluziunii. Pentru a combate somajul structural, saracia si excluziunea sociala, UE se va concentra in special pe cresterea participarii fortei de munca, eliminarea obstacolelor in ceea ce priveste ocuparea fortei de munca si promovarea educatiei si formarii. Egalitatea de gen este evidentiata in toate orientarile.

Se va acorda o atentie deosebita integrarii pe piata muncii a tinerilor si tinerelor, a lucratorilor mai in varsta si a persoanelor cu un nivel scazut de calificare, precum si a migrantilor legali. Trebuie sa fie dezvoltata mobilitatea profesionala si geografica, iar barierele din calea desfasurarii de activitati independente, a spiritului antreprenorial si a intrarii pe piata fortei de munca trebuie sa fie inlaturate. Pentru a facilita angajarea femeilor, ar trebui sa fie imbunatatit echilibrul dintre viata profesionala si cea privata prin servicii de ingrijire accesibile si flexibilitate la nivelul organizarii muncii.

Nivelul de pregatire trebuie sa fie imbunatatit prin reducerea ratelor de abandon scolar si prin cresterea numarului de absolventi de invatamant superior, permitand accesul persoanelor care nu se incadreaza in modelul clasic de elev/student. Trebuie sa fie imbunatatite metodele de invatamant, de la serviciul de educatie destinat copiilor de varsta mica pana la invatamantul pentru adulti, pentru a se depasi necorelarile dintre competentele fortei de munca si cerintele locurilor de munca si pentru a asigura imbunatatirea competentelor fortei de munca, aceasta dobandind calificarile si competentele necesare pe o piata a muncii aflata intr-un proces de schimbare rapida.

In cele din urma, ar trebui sa fie promovate incluziunea sociala si combaterea saraciei, pentru a permite tuturor sa participe la viata sociala si economica. Cetatenii trebuie sa aiba acces la servicii publice si sociale de o inalta calitate, accesibile si durabile din punct de vedere financiar. Sistemele de securitate sociala ar trebui sa acopere in special nevoile grupurilor suspuse in cea mai mare masura riscului de excluziune sociala, precum familiile monoparentale, minoritatile, persoanele cu handicap si persoanele fara adapost.



Citeşte mai multe despre:    EPSCO    Forta de munca    Combaterea saraciei

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

[CUM A FOST] UpDate Work (II): Modificarea si adaptarea relatiilor de munca. Contractul on-call, contractul job-sharing, Kurzarbeit Romania
15 Apr 2020 | 3476

Aplicatia mobila denumita �Inspectia Muncii� - instrument de lucru util angajatorilor care folosesc zilieri in activitatea pe care o desfasoara
26 Dec 2019 | 1794

In 2020 vor fi admisi 30.000 de lucratori straini pe piata fortei de munca din Romania
26 Dec 2019 | 1205

Ministerul Muncii a propus un proiect de Ordonanta privind o retea europeana de ocupare a fortei de munca
23 Jul 2019 | 1110

Senatul a publicat un raport cu privire la prevenirea si corectarea dezechilibrelor macroeconomice
27 Jun 2019 | 1082

Consiliul Concurentei: Semestrul European si Directiva privind egalitatea de tratament. Aspecte discutate la reuniunea EPSCO de la Luxemburg.
14 Jun 2019 | 696



Articole Juridice

Perioada de proba si abuzul de drept in relatiile de munca. Sarcina probei
Sursa: MCP avocati

Fenomenul muncii subdeclarate. Reglementare si probleme practice
Sursa: avocat Irina Maria Diculescu | MCP Cabinet avocati

Agentul de munca temporara trebuie sa realizeze o parte semnificativa a activitatilor sale de punere la dispozitie de lucratori temporari in statul unde este inregistrat
Sursa: EuroAvocatura.ro

Ce sunt locurile de munca ecologice?
Sursa: EuroAvocatura.ro

Jurisprudenţă

Concedierea pentru motive care nu tin de persoana salariatului. Libertatea de apreciere a angajatorului asupra oportunitatii mentinerii unui post
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Bucuresti, Sectia a VII-a Conflicte de munca si asigurari sociale, Decizia nr. 1977 din 15.04.2016