din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2814 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Baroul Bucuresti: Eliberare carduri pentru anul 2015

Baroul Bucuresti: Eliberare carduri pentru anul 2015

  Publicat: 19 Dec 2014       2111 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Avocatii definitivi pot depune cereri pentru vizarea pe anul 2015 a cardului de avocat de tip CCBE, incepand cu data de 05.01.2015.

Inscris constatator al contractului de mandat care da posibilitatea ca mandatarul sa lucreze in numele si pe socoteala mandatului.
Modalitate a actului juridic, obligatie, care consta intr-un eveniment viitor si sigur, care suspenda, pana la indeplinirea lui, punerea in executare a actului sau exigibilitatea obligatiei, termen suspensiv,
Card de plastic care permite titularului obtinerea de numerar de la automate bancare (ATM-uri) si achizitionarea de bunuri si servicii cu plata in sistem electronic la POS in supermarket-uri, magazine, statii de benzinarie etc.
Baroul este constituit din toti avocatii inscrisi pe Tabloul avocatilor, care au sediul profesional principal in localitatile de pe raza acestuia.
Imprimat emis de un organ official, folosit pentru plata unor taxe sau impozite.
Este acel raport juridic in continutul caruia intra dreptul subiectului activ, denumit creditor, de a cere subiectului pasiv, denumit debitor, sa dea, sa faca sau sa nu faca ceva, sub sanctiunea constrangerii de stat in cazul neexecutarii de buna voie.

Avocatii stagiari, precum si avocatii inscrisi in Tabloul special al avocatilor straini, pot depune cereri pentru emitere card de avocat in format clasic, emis de Baroul Bucuresti, incepand cu data de 18.12.2014.


Cererile pentru eliberarea cardurilor aferente anului 2015 (atat cele in format clasic pentru avocatii stagiari, cat si cardurile de tip CCBE pentru avocatii definitivi) se regasesc la etajul IV, urmand a fi vizate de catre compartimentele de specialitate si depuse la biroul IT, camera 501.


Eliberarea cardurilor se va realiza astfel:


- in maxim 4 zile lucratoare de la depunerea cererii pentru avocatii stagiari;


- pe loc, pentru avocatii definitivi, dupa achitarea costului emiterii cardului, pentru cardurile tip CCBE deja emise de UNBR.


Vizarea pe anul 2015 a cardurilor tip CCBE se va realiza prin aplicarea pe loc a timbrului holografic, dupa verificarea conditiilor de eliberare, prin depunerea cererii-tip. vizate.


Vizarea pe anul 2015 a legitimatiilor de avocat (pe suport hartie) se va realiza prin aplicarea pe loc a stampilei, dupa verificarea conditiilor de eliberare, prin depunerea cererii-tip.


Toate cererile de eliberare card se depun personal sau cu procura.


In cazul in care se impune emiterea unui card tip CCBE nou (furt, pierdere, distrugere, schimbare de nume, etc), avocatul va completa cererea tip specifica si o va depune la biroul IT, cam. 501. Cererea se va inainta la UNBR in vederea emiterii unui nou card, ce va fi emis in termen de cel putin 15 zile de la data inregistrarii solicitarii la UNBR si va fi supus acelorasi conditii de eliberare, inclusiv cu privire la plata taxei de emitere card .


In cazul in care se impune emiterea unui card nou de tip clasic pentru avocati stagiari sau straini (furt, pierdere, distrugere, schimbare de date, etc), avocatul va completa cererea tip specifica si o va depune la biroul IT, cam. 501. Pentru furt/pierdere se achita o taxa suplimentara de emitere de 10 lei, in contul baroului, la casierie et.IV.


Pentru eliberarea unui nou card este necesara publicarea unui anunt de pierdere/furt intr-un cotidian de larga circulatie si declararea acestui fapt la barou.


Cardul de avocat stagiar este valabil pana la sfarsitul anului in curs, mentionat pe card, iar cardul de tip CCBE pentru avocatii definitivi are o perioada de valabilitate de 5 ani, urmand a fi vizat anual prin aplicarea unui timbru holografic, numai in masura in care sunt indeplinite toate conditiile cerute pentru eliberarea documentului.


Consiliul Baroului Bucuresti reaminteste avocatilor obligatia de plata a taxelor si contributiile datorate bugetului Baroului Bucuresti, U.N.B.R. si Filialei Bucuresti a C.A.A. conform dispozitiilor art. 44 alin. (1) din Legea nr. 51/1995, republicata.


TAXE B.B. / U.N.B.R. :


AVOCATI DEFINITIVI - 564 lei/an (47 lei/luna)


AVOCATI STAGIARI - 276 lei/an (23 lei/ luna)


CONT BAROUL BUCURESTI


RO63 RNCB 0080005630040001


BCR Sucursala Lipscani


Modelele legitimatiilor de avocat de tip card (clasice sau CCBE) se regasesc in Statutul profesiei de avocat, astfel cum a fost modificat prin Hotararea Consiliului U.N.B.R. nr.852 / 2013.



Citeşte mai multe despre:    Baroul Bucuresti    Avocati    Card avocat 2015

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

MCP Cabinet avocati recruteaza avocat stagiar/definitiv
07 Feb 2022 | 2115

Codul muncii comentat 2022. Noua organizare a muncii. Editia a III-a, completata si revizuita
26 Jan 2022 | 1963

Firma de avocatura CMS Romania isi muta birourile la One Tower
10 Aug 2021 | 1377

Curs de dreptul mediului si o Clinica juridica. Inscrieri pana pe 22 august
10 Aug 2021 | 1144

13 iulie 2021 - Conferinta Nationala de Dreptul Muncii
15 Jun 2021 | 1922

INTERVIU | Drumul catre pensionare. Realitatea constituirii si distribuirii bugetului de pensii
06 May 2021 | 2207



Articole Juridice

Aspecte practice privind Cercetarea disciplinara a salariatilor
Sursa: MCP Cabinet avocati

Model contract de munca 2024. CIM editabil 2024!
Sursa: EuroAvocatura.ro

Contestarea deciziei de pensionare conform Noii Legi a Pensiilor (Legea 360/2023)
Sursa: MCP Cabinet avocati

Concedierea Salariatilor. Modalitati de incetare a CIM si contestarea deciziei de concediere
Sursa: MCP Cabinet avocati

Jurisprudenţă

Conditii privind incadrarea in grupe superioare de munca. Regasirea activitatilor prestate printre cele enumerate in Ordinul nr. 50/1990 si existenta conditiilor deosebite de munca la locul de munca
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Ploiesti - Decizia civila nr. 2556 din data de 23 octombrie 2019

Actiune in constatarea grupei I de munca. Discriminarea prin raportare la alti salariati incadrati in grupa de munca
Pronuntaţă de: Curtea de Apel PLOIESTI- Decizia civila nr. 2556/23.10.2019

Obligarea angajatorului la plata drepturilor salariale restante si a dobanzii legale aferente acestora
Pronuntaţă de: Tribunalul BUZAU - Sentinta civila nr. 4471/08.08.2019

Dovedirea faptei ce reprezinta abatere disciplinara. Sarcina probei
Pronuntaţă de: Curtea de Apel BUCURESTI - Decizie civila nr. 1343/07.03.2019