Birou de mediator Ana-Maria Ciobanu din Bucuresti: există mai multe motive pentru a alege medierea, faţă de alte căi de soluţionare a litigiilor (cum ar fi instanţele de judecată).părţile la un diferend pot aleg

Birou de mediator Ana-Maria Ciobanu

 

Există mai multe motive pentru a alege medierea, faţă de alte căi de soluţionare a litigiilor (cum ar fi instanţele de judecată).

  • Părţile la un diferend pot alege medierea ca un mijloc mai puţin costisitor pentru soluţionarea litigiilor. Procesul de mediere, în general, durează mult mai puţin timp decât un proces în faţa instanţelor de judecată. În timp ce un caz încredinţat unui avocat sau depus la instanţa de judecată poate dura luni sau chiar ani de zile pentru rezolvarea sa, soluţionarea unei dispute prin mediere presupune o chestiune de ore. Timp mai puţin înseamnă cheltuieli mai puţine.

  • Medierea asigură un proces confidenţial. În timp ce şedinţele de judecată sunt de obicei publice, orice se întâmplă în mediere rămâne strict confidenţial. Numai părţile la diferend şi mediatorul ştiu ce se întâmplă pe parcursul medierii.

  • Medierea ofera posibilitati multiple şi flexibile pentru rezolvarea unui litigiu. În cazul soluţionării unui diferend prin instanţă, hotărârea va aparţine judecătorului. Dar această hotărâre nu va satisface niciodată ambele părţi. Însă, prin mediere, părţile au control asupra hotărârii pe care o vor lua chiar ele. Adesea, soluţiile găsite de către părţi sunt cele pe care un judecător nu le poate oferi. Astfel, medierea fiind rezultatul stabilit de comun acord de către părţi, este o victorie pentru ambele părţi. De asemenea, datorită faptului că soluţionarea disputei aparţine părţilor, acordul încheiat de acestea este mult mai puternic, nemaifiind nevoie de a recurge la alte mijloace pentru punerea lui în aplicare.

  • Procesul de mediere este un efort comun. Ambele părţi sunt dispuse să lucreze pentru rezolvarea disputei, fiind mai multe şanse de a lucra unul cu altul, decât unul împotriva altuia. Fiecare parte va înţelege poziţia celeilalte părţi şi vor lucra împreună pentru soluţionarea litigiului.

  • Medierea se desfăţoară prin intermediul unui mediator, care este o parte neutră. Un bun mediator este instruit în soluţionarea conflictelor şi în lucrul cu situaţii dificile. Mediatorul, ca terţ neutru, nu dă consultanţă juridică, ci ghidează părţile în procesul de rezolvare a problemelor.

 
  Persoana de contact: Anca Ciobanu
  Judetul: Bucuresti
  Localitatea: Bucuresti
  Adresa: Nicolae Grigorescu , nr 59, bl PM2, sc A
    0726 187 68
    promotion@designlabs.ro
    www.ancaciobanu.com





*

*

*